Kilépett a pártból Tiszavasvári Jobbik-szervezetének elnöke, a korábbi országgyűlési képviselőjelölt és alpolgármester Császár József, illetve egyszerre hat tag is a "Jobbik fővárosában". A párt politikájában és működésében csalódott tagok szerint sok a megélhetési politikus a Jobbikban. Azt is sérelmezik, hogy nem indíthattak saját jelöltet a szeptember 16-ai, vasárnapi időközi polgármester-választáson, pedig lett volna jelöltjük a listás országgyűlési képviselővé átigazolt Fülöp Erik helyére.
Zoom
Vona Gábor tiszavasvári közmunkásokkal (forrás: az expártelnök Fb-oldala; 2016. november 2.)
Császár József már 2010-ben a Jobbik országgyűlési képviselőjelöltjeként 37%-os eredményt ért el. Most a városi televízióban jelentette be kilépését. Elmondása szerint míg korábban egy nap alatt ötven embert tudott mozgósítani Tiszavasváriban a Jobbik, mára jó, ha öt embert tudnak. Nehezményezte, hogy az országos pártközpont kihagyta a döntésekből, megbeszélésekből a Jobbik tiszavasvári szervezetét.
A hatodmagával kilépő elnök szerint a Jobbik országos vezetésében többen úgy nyilatkoztak, hogy nincs szükség tagságra, ezért is döntöttek a párttal való szakítás mellett. Császár József nem tervez tovább politizálni. Arra a kérdésre, hogy nem érzi-e úgy, hogy elsők közt hagyja el a süllyedő hajót, azt felelte, nem érzi így, mert "a Jobbik ötven százaléka már a Mi Hazánk Mozgalomban focizik".
Frissítés: Császár József és a Jobbikból most szintén kilépő dr. Rojkó László is önkormányzati képviselő, így újabb két mandátumot veszített a párt.
Egyúttal kisebbségbe kerültek Tiszavasvári önkormányzatában még akkor is, ha esetleg az általuk és az LMP által is favorizált független jelölt győzne, és utána is velük tartana, akkor is.