Bezár!
2020. május 27., szerda, Hella, Gyula, Szörényke napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:35 Az Egyesült Államok több tagállamában emelkedett a fertőzöttek száma22:12 Cseh statisztikai hivatal: a járvány áldozatai kétharmadának halálát nem a Covid-19 okozta21:54 LMP (!): a kormány határozottan álljon ki a külhoni magyarok védelme érdekében!21:48 Szijjártó: "Szlovákia" oda-vissza átengedi területén a magyarokat és a cseheket21:37 Cigány jókívánság a megemlékezőknek: ahány mécsest meggyújtotok, a családotokra gyújtsátok!21:07 Az igazságos Trianon - avagy a zsidó, aki szorgalmasan gondoskodik arról, hogy ne feledjük, mennyire nem éreznek sorsközösséget velünk20:38 Az olaszországi tartományok egynegyedében egyetlen új fertőzöttet sem diagnosztizáltak20:16 Francia kutatók szerint a kevésbé fertőzötteknél is kialakul immunitás19:38 Itt tartunk az őszödi beszéd után 14 évvel19:20 Februárban rúgták ki a hódmezővásárhelyi polgármesteri hivatalból a jogászból lett szegedi "postarablót"19:01 A beszéd - Apponyi a magyar ügy védelmében - történelmi dráma a Duna TV-n június 4-én18:51 A Borussia Mönchengladbach sportszerű szurkolótábora18:22 Moszkva lopakodó hadászati bombázó fejlesztésébe kezdett18:05 A "kölcsönös tisztelet": Szijjártó látogatása napján alázták meg újra az erdélyi magyarságot Bukarestben17:45 Akik eddig a világleállítás környezettisztító hatásának örvendeztek, most ismerkedhetnek a koronás szemeteléssel
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Szabolcsi cigányok gyilkoltak Badacsonyban: egy fiatal borászt vertek agyon a retkek

Reklám

Szombaton egy rövid rendőrségi közlemény alapján számoltunk be arról, hogy dulakodás közben meghalt egy ember Badacsonyban, a részletekről csak annyit lehetett tudni, hogy két társaság szólalkozott össze. Azóta kiderült, egy fiatal füredi borász az áldozat, akinek barátnője is végignézte az egész verekedést, és az is, hogy helyben már jó ideje arról beszélnek, hogy egyre több az összezördülés, egyre rosszabb a helyzet, egy ideje benne volt, hogy előbb-utóbb tragédia lesz - írja az Index.
Az eset szombatra virradóan történt, egy fiatal társaság beszélgetett egy parkolóban, amikor egy autó be akart hajtani a behajtani tilos tábla ellenére, és éppen oda akart állni, ahol a társaság állt. Ebből konfliktus lett, és az autóban ülő két nagydarab férfi kiszállt, majd a társaság egyik tagját nagyon durván ütni kezdték. A szemtanúk elmondása szerint akkor is rugdosták, amikor már a földön volt.
Zoom
A parkoló a Google Street View 2011-es képén
A fiatal férfi nem mozdult már a földön, amire a két, autóból kiszállt férfi el akart hajtani, de a közben odaérő biztonságiak megpróbálták megállítani őket, egyikük az ablakon befújt paprikaspray-vel. Ezután az autóval egy oszlopnak is nekihajtottak, majd az árokban kötöttek ki. Amíg a rendőrök kiérkeztek, a biztonságiak tartották őket ott. A Tények riportja szerint a járókelők között volt egy orvos és egy ápoló is, ők próbálták meg újraéleszteni a földön fekvő áldozatot, de sem nekik, sem a kiérkező mentősöknek nem sikerült.
Zoom
A badacsonyi biztonsági szolgálat tagjai paprikaspray-vel fújtak be a menekülő gyilkoscigányok autójába, akik ezután nekihajtottak egy oszlopnak, majd az árokban kötöttek ki (Fotó: Police.hu)
A hirbalaton.hu azt írja, "egy név nélkül nyilatkozó helyi lakos úgy tudja, Borsodból érkeztek a verekedést provokálók, akiknek a gépkocsijában ehhez szükséges eszközöket is találtak. A szóváltás már egy büfében megkezdődött, ami kint folytatódott egy behajtani tilos tábla miatt."
A helyiek beszámolója szerint a mentő nagyon későn ért ki, azt mondták, még a rendőrök is telefonáltak, hogy sürgessék őket. Orosz Péter az országos mentőszolgálat regionális kommunikációs munkatársa a csatornának nyilatkozva elmondta, hogy a Tapolcáról ment a mentő, a mentősök átvették a folyamatban lévő újraélesztést, de sajnos nem tudták megmenteni a férfi életét.
Vasárnap délben a rendőrség közleményt adott ki, ebben azt írták, a két gyanúsított Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei lakos, a 29 éves, illetve a 34 éves férfiak letartóztatását indítványozták.
Laposa Bence, borász, a badacsonyi képviselő-testület tagja azt írta ki az eset után Facebookra: "Amire egész nyáron számítani lehetett, az most bekövetkezett, hiába próbáltam hetek óta felhívni sokak figyelmét a tarthatatlan állapotokra! Bízom benne, hogy az érintettek (rendőrség, önkormányzat, vállalkozók stb.) magukba néznek, és nem marad következmények nélkül ez a tragédia! Döbbenet és tehetetlenség amit érzek, ha már más nem érzi a felelősséget, én mélységesen szégyellem magam a település és az önkormányzat nevében is, hogy ez megtörténhetett! Őszinte részvétem minden hozzátartozónak!"
Az Index telefonon beszélt vele, hogy kicsit többet is megtudjanak arról, miért írja, hogy "amire egész nyáron számítani lehetett".
Elmondta, hogy a településnek ezen a részén a szórakozóhelyi kínálat egy része sajnos sokszor olyan közönséget vonz, akik között és akik miatt az utóbbi időben egyre több összetűzés, verekedés van. Mindehhez hozzátette, hogy szerinte a rendőrségi jelenlét egyáltalán nem elegendő, sokszor a biztonsági szolgálatok emberei állítanak le ilyen helyzeteket, miközben ez sok helyen nem is az ő feladatuk lenne. Így legtöbbször a rendőrök már csak akkor érnek oda, amikor vége egy-egy ilyen "balhénak".
Szerinte több ponton is változtatni kellene: kicsit jobban oda kellene figyelni a kínálati oldalra, arra, hogy mivel, milyen közönséget szeretnének vonzani, illetve a közterületi biztonságra is.
Persze hogy cigányok voltak
És akkor lássuk, hogy mi az, amit mindenki tud, de a nyilatkozók és a liberális lap nem mer, de inkább nem akar leírni. Alább olvasható a badacsonyi biztonsági szolgálat vezetőjének - Laposa Bence egyik megosztása alatt található - hozzászólása, melyben világosan leírja, cigányok voltak a gyilkosok:
Zoom
Kardos Gábor, a Balatoni Kör szóvivője szerint Badacsony-alsó része évek óta csúszott egyre lejjebb, de idén durvult el igazán a helyzet. Az igénytelenség, ami itt megnyilvánult (a kínálatban és az alsó, part menti rész általános állapotában) egyre több zűrös alakot vonzott. Gyakoriak lettek a verekedések az alsó büfésornál, ami mögött a parkolóban történt a szombati eset. A balatoni borászok ezzel a halállal egy kollégát vesztettek el, és szerintük felháborító az is, hogy az önkormányzatnak egy ember halála nem volt elég nyomós ok, hogy a hétvégi szüreti rendezvényeket lemondják - mintha csak a vendégektől remélt pénzbevétel lenne fontos, a vendégek élete nem.
Zoom
A parkoló melletti büfésor (Fotó: Google Street View)
A fiatal borász, Havasi Csaba emlékére megemlékezést szerveztek vasárnap este hatra. Többen jelezték, hogy a megemlékezés egyben tiltakozás is, nem szeretnék, hogy ez a züllés folytatódjon, szeretnék, ha megfordítanák az ehhez a tragédiához vezető folyamatokat. Azt érzik, a település ezen részével mintha azt üzennék, hogy az a vendégkör, ami a környező településeken már nem szívesen látott, azt ide várják.
A polgármester az eset után egy közleményt adott ki. Azt írta, megrendüléssel értesültek a halálesetről, és "a polgármester és a képviselő-testület a leghatározottabban fel fognak lépni, és minden tőlük telhetőt megtesznek már a mai naptól azért, hogy a jövőben a település környékén se történhessen hasonló".
A lap telefonon érte el a polgármestert, akitől azt kérdeztük, mit jelent pontosan az, hogy a mai naptól kezdve megtesznek mindent, illetve, hogy mik azok a dolgok, amiket terveznek megtenni. Azt is megkérdezték, hogy az utóbbi időben ő is tapasztalta-e, hogy egyre rosszabb a helyzet a településnek azon a részén, hogy jelezték-e a biztonságiak vagy a rendőrök, hogy egyre problémásabb az a rész.
Krisztin N. László először azt mondta, a képviselő-testület csak arra hatalmazta fel, hogy annyit mondjon, ami a közleményben szerepel. További kérdésekre még annyit hozzátett, hogy a területen szolgálatot teljesítő biztonságiak és rendőrök figyelmét felhívták erre a körülményre, a képviselő-testület pedig a jövő héten fog döntéseket hozni. A kérdésre, hogy a biztonsági szolgálat, vagy a rendőrség jelezte-e korábban, hogy ez egy problémás terület, a polgármester azt mondta, nem.
(Kuruc.info - Index nyomán)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready