Szotyori-Lázár Zoltán, a Jobbik szolnoki elnöke, önkormányzati képviselője, országgyűlési választókerületi elnöke, nem mellesleg néhány éve Vona Gábor keresztfia (mert addig nem volt megkeresztelve) Facebook-oldalán osztotta meg elképzelését a 2019-es önkormányzati választáson szerinte kívánatos összellenzéki együttműködésről.
Szándéka bevallottan az, hogy több helyi ellenzéki politikus is kövesse a példáját, és csatlakozva hozzá, nyomást gyakoroljon pártja legfőbb döntéshozói szervére az alább olvasható forgatókönyv megvalósulása érdekében.
Zoom
Szolnokon már valóság az ellenzéki összeborulás
Íme a lényeg, majd alatta az eredeti szöveg:
1. Minden körzetben csak egy ellenzéki jelölt legyen - akkor is, ha az nem jobbikos, hanem DK-s vagy bármi más, a jobbikos szavazók kezét pedig "vezetni" kell, hogy rá szavazzanak.
2. Ne bántsuk a szegény szocikat vagy LMP-seket azzal, hogy kollaborálnak a Fidesszel, mert ez rosszul esik nekik, és akkor nem akarnak együttműködni velünk.
3. Hitessük el magunkkal és másokkal is, hogy nem kell félni Gyurcsánytól, nem tér vissza, ezért nyugodtan lehet egyezkedni velük is.
4. Közös lista is lehet például az LMP-vel vagy a Momentummal (ez volt "keresztapu" terve is).
5. Ha az ellenzéki jelölt "jobb" (értsd: nem baj, ha kommunista vagy liberális gazember, a lényeg, hogy több támogatója legyen - a szerk.), ne induljon el a jobbikos!
6. Fogadtassuk el úgy a mieinkkel a szemkilövetőkkel és migránssimogatókkal való lepaktálást, hogy mi vagyunk az erősebbek, bölcsebbek, és "gesztust gyakoroltunk", hogy ne legyünk olyanok, mint Orbán Viktor!
7. Ezt akarják a választók, ezt akarták már áprilisban is. (Tehát Vona-Gyurcsány-Szél-Molnár koalíciót, közös listát vagy bármi mást... - a szerk.)
A teljes szöveg, Szotyori kevésbé egyenes szavaival:
Frissítés: Bundás Andi egyetért
Zoom
(Kuruc.info)