Amikor mindenki azt hitte, hogy már vége, kiderül, hogy csak most kezdődik igazán... Tudjuk, miért:
Zoom
Közlemény formájában ugyanez:
Rendcsinálás a Jobbikban
A Jobbik országos elnöksége visszahívta regionális igazgatói, választókerületi elnöki és egyéb a pártban betöltött tisztségeiből Jámbor Márkot, aki egy belső körlevelét hozott nyilvánosságra, károkat okozva ezzel jobbikos közösségünknek és nagy örömöt a fideszes propagandagépezetnek.
Etikai eljárás indult Szabó Balázs szekszárdi szervezeti elnök és önkormányzati képviselő ellen, aki egy párton belüli pozícióra való pályázati eljárás során, munkahelyének elvesztésével fenyegette meg egy jobbikos tagtársát, amiért az szintén el mert indulni ugyanazért a tisztségért, mint ő. Tagtársa néhány napon belül el is vesztette civil állását. Ez bajtársilag és emberileg is elfogadhatatlan magatartás, ezért az etikai eljárás indulása mellett az országos elnökség a helyi elnöki tisztségéből is visszahívta Szabó Balázst, és feloszlatta a gyengén működő szekszárdi szervezetet is, amelynek egy más vezetővel való újra alakítása hamarosan megtörténik.
Szabó Gábor, pártigazgató
Frissítés: Szabó Balázst nem tudják kizárni: már múlt szerdán kilépett - a szekszárdi Jobbik-alapszervezet pedig teljes egyetértésben oszlatta fel magát
A Jobbik szekszárdi alapszervezetének feloszlatását kezdeményezi Szabó Gábor pártigazgató, a közösség azonban már múlt szerdán döntött saját megszűnéséről – tudta meg a Magyar Idők. Szabó Balázs helyi önkormányzati képviselő a lappal közölte, múlt héten a jelen lévő tagok egyöntetűen kiléptek a Jobbikból, erről jegyzőkönyv is készült, melyet a Jobbik vezetése is megkapott.
– Döntésünket még azelőtt hoztuk meg, hogy Volner Jánost kizárták a Jobbikból, de az alelnök eltávolítása után mindenképpen kiléptünk volna – mondta, hozzátéve: több alelnök is jelezte neki, hogy a szekszárdi szervezet feloszlatásáról és az ő helyi elnöki posztjának megszüntetéséről nem született elnöki döntés, így egyesek szerint ez Szabó Gábor magánakciója lehetett.
Lehallgatási ügy
Szabó Balázs elmondta azt is, ellene a Jobbik etikai vizsgálatot kezdeményezett, amiért megfenyegette egyik munkatársát, majd kirúgta. – Az igazság ezzel szemben az, hogy a nálunk dolgozó személynek – Farkas Gergely és Szabó Gábor utasítására – az volt a feladata, hogy engem lehallgasson.
Mikor erre fény derült, az illetőt értelemszerűen elbocsátottam – fogalmazott a képviselő, aki szerint a Jobbik abban is hazudik, hogy nem lesz együttműködés az LMP-vel. Szabó Balázs arról is beszélt, hogy a Jobbik májusi tisztújítása óta – mivel Toroczkai Lászlóhoz kötötték – gyakorlatilag nem kapott fizetést.
– Szabó Gábor mondhatni letiltott a fizetési listáról, pedig választókerületi elnökként, városi elnökként, valamint megyei sajtófőnökként is dolgoztam. Mára a Jobbik több százezer forinttal tartozik nekem – mondta a képviselő, aki a jövőben független önkormányzati képviselőként folytatja munkáját, mandátumát nem adja vissza a Jobbiknak. Mint fogalmazott, továbbra is a szekszárdiakat fogja segíteni - idézi a lap.