Ősi jelképünk irritáljaközjogi "méltóságainkat"
A Sólyom által rasszista alapon nem fogadott Vona Gábor az alábbi közleményt juttatta el szerkesztőségünkbe:

A Jobbik Magyarországért Mozgalom egy törvényesen mûködő párt, a Magyar Gárda pedig egy törvényesen mûködő egyesület. A jogkövető magatartást magára nézve mindkét szervezet kötelezőnek tartja, de egyúttal elvárjuk, hogy mi is gyakorolhassuk olyan demokratikus jogainkat, mint a szólás-, az egyesülés- és a gyülekezés szabadsága.

December 11-én, kedden elektronikus levélben fordultunk Sólyom László köztársasági elnökhöz, azzal a szándékkal, hogy személyes tárgyalás keretében mutathassuk be a Jobbik és a Magyar Gárda tevékenységét és céljait. A levélre még aznap este válasz érkezett, melyben Kumin Ferenc, a KEH főosztályvezetője közölte, hogy az államfőnek nem áll módjában teljesíteni a kérést. A levelezés teljes egészében megtalálható a www.magyargarda.hu oldalon.

Sajnálattal, de tudomásul vesszük, hogy a köztársasági elnök mindenkivel találkozik, aki időpontot kér, csak velünk nem. Mivel a Magyar Gárda támogatottságát milliós nagyságrendûnek mérték a közvélemény-kutatások, ezt a demokrácia arcul csapásának tartjuk. A köztársasági elnök úgy küzd a diszkrimináció ellen, hogy közben maga diszkriminál?


Laci bá barátai: a baloldali figura (nem rabbi, hanem a "magyar"főbíró) és a köztörvényes izraeli ex-nagykövet

A nagypolitika szereplői - a köztársasági elnöktől a parlamenti pártokig - fogtak össze ellenünk. Ahogy eddig, úgy ezután is közösen kívánják elhallgatni a cigánybûnözés létezését. A közös cinkosság mellett azonban innentől kezdve közösen viselik a felelősségét és a szégyenét is minden újabb tragédiának, amelynek megakadályozása ellen semmit sem tettek.

Mivel törvényt nem sértettünk, ezért tiszta lelkiismerettel állunk elébe - a valószínûleg ránk váró - jogi vizsgálódásoknak. A Magyar Gárda elszánt céljai megvalósításában, így tevékenységét - potyogjanak akár Kolompár Gyurcsányok is az égből - mindenképpen folytatni fogja.

2007. december 12.
Vona Gábor
A Jobbik Magyarországért Mozgalom és a Magyar Gárda Egyesület elnöke