A tavalyi rekordugrás után, amikor egy év alatt húsz helyet javított a helyezésén a leggazdagabb magyarok listáján, az egykori gázszerelő felért a csúcsra:
a Forbes listája alapján 2018-ra az egykori gázszerelő, Mészáros Lőrinc lett Magyarország leggazdagabb embere soha nem látott vagyonnal, 381,3 milliárd forinttal.
Zoom
Megtörtént a trónfosztás
Ezzel letaszította az élről az OTP-vezér Csányi Sándort, akinek a lap számításai szerint mintegy 70 milliárd forinttal kevesebb a vagyona.
Gattyán György tavaly óta nem rontott, de nem is javított a helyezésén, 244,7 milliárd forintjával a harmadik helyet érdemelte ki.
A negyedik helyen Demján Sándor örökösei állnak, míg az ötödik helyezett Veres Tibor lett.
A lap összesítése szerint az első 10 legvagyonosabb emberből mindenki jó évet zárt, kivéve Bige Lászlót, akinek már tavaly is csökken a vagyona. Cégét, a Nitrogénműveket egy százmilliárdos fejlesztés végrehajtása után nagy adósság nyomja, ráadásul novemberben a hatóságok is megszállták a gyárat.
Nincs könnyű dolga annak, aki naprakész akar lenni Mészáros Lőrinc vagyonának gyarapodásával kapcsolatban, ugyanis az Orbán Viktor miniszterelnökhöz meglehetősen közel álló üzletember csak az év negyedik negyedévében bevásárolt újságokból, agrárcégekből, közben pedig eladta a naperőművét az államnak. A nagy munka mellett azért jutott idő a pihenésre is, a nyáron például egy luxusjachton pihent a Földközi-tengeren.
A felcsúti milliárdos, aki gazdagabb, mint az angol királynő, néhány évvel ezelőtt a sikeréről azt mondta:
abban, hogy eljutott idáig, „bizonyára szerepet játszik a Jóisten, a szerencse és Orbán Viktor személye”.
(24.hu nyomán)
Kapcsolódó: