A Pest Megyei Főügyészség többszörösen minősülő emberölés bűntette miatt emelt vádat azzal a férfival szemben, aki vascsővel vert halálra egy magatehetetlen, idős asszonyt a Pest megyei Zsámbokon. Társát emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntettével vádolja az ügyészség.
A bűnügy vádlottjai, két férfi vendégmunkásként dolgozott Zsámbokon, ott is laktak egy családi házban.
2017. október 14-én az esti órákban az egyik férfi előleget kért a főnökétől, majd a helyi trafikban és a szállásán pálinkát, bort, sört ivott. Október 15-ére virradóra a vádlott nekivágott a falunak. Az egyik házból magához vett egy vascsövet. Betörte a ház ajtaját, de a háziak rákiabáltak, mire odébb állt.
Így érkezett meg a bűnügy sértettjének, egy 88 éves asszonynak a házához. A néni rendszeres ápolásra szorult, az ágyból felkelni sem tudott. A szomszédban lakó családja gondozta az asszonyt, ám éjszaka egyedül volt a házában. A vádlott fellépett a ház kerítésére és látta, hogy a néni szobájában ég a villany, az idős nő egyedül van, ágyban fekszik.
A vádlott elhatározta, hogy bemegy a házba és élelmet, más értéket hoz el onnan. Benyomta ház ablakát. A szobába ment, ahol az ágyban fekvő asszonyt egy vascsővel olyan súlyosan bántalmazta, hogy a sértett életét vesztette. Kutatott a szobában, majd a néni környezetében lévő ruhaneműt meggyújtotta.
Reggel ment vissza a szállására. Ott a férfi elmondta a munkatársainak, így a bűnügy másik vádlottjának, egy fiatal férfinak, hogy megölt egy nőt. Ezt hallva a fiatalember a társa szennyezett ruháját és cipőjét a kályhába tette, hogy elégesse, de nem volt nála sem gyufa sem öngyújtó, így a ruházatot nem tudta megsemmisíteni.
A Pest Megyei Főügyészség nyereségvágyból, aljas célból, a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja a férfit. Társával szemben emberöléssel kapcsolatban elkövetett bűnpártolás bűntette miatt emelt vádat a főügyészség - közölték honlapjukon.