A Városmajorban gyűltek össze hazafias szervezetek, hogy megemlékezést tartsanak az Európa-védő német és a magyar csapatok 1945-ös kitörési kísérletének 74. évfordulóján, miután a budai várban a rendőrség - Orbán Viktor korábbi szándékának megfelelve - megtiltotta a rendezvényüket.
Zoom
A Betyársereg, a Legio Hungaria és több más - a fajilag ellentétes térfélen játszó HVG helyszíni tudósítása szerint - szélsőjobboldali szervezet tagjai és szimpatizánsai gyűltek össze. Több külföldi társszervezet is csatlakozott, mint például a skandináv Északi Ellenállás, de német, ukrán és bolgár szervezetek is. A rendezvényt a rendőrök biztosítják.
(A HVG videóiban nyomuló erőszakos reklámok miatt mi kérünk elnézést az ószövetségi szellemiségű lap helyett.)
 A méltóságteljes felvonulás útvonalának közelében összeverődött egy maréknyi antifasiszta, de a rendőrök távol tartották őket a hazafiaktól.
"Get off our streets, nazis!",
vagyis "Takarodjatok az utcáinkról, nácik!" - skandálták a hazánkat megszálló vörös rém szellemi és faji örökösei, akik a szombat ellenére Budapesten tiltakoztak a becsület napja megemlékezés ellen.
Az emlékezők a városmajori templomnál gyülekeztek, onnan vonultak át a városmajori magyar tábori vadász zászlóaljak világháborús szobrához.
A vonulás előtt a templomnál, a Csaba utcában megjelentek a nemzethalálra vágyók - nagyjából kéttucatnyian -, a rendőrök azonban távol tartották egymástól a két csoportot - jelentette a HVG tudósítója a helyszínről.
Zoom
"A tőke és a fasizmus jegyesek" címmel meghirdetett provokáció a Széll Kálmán téren folytatódott, itt már - a HVG szerint - nagyjából 50-en verődtek össze egy hippi doboskör képében. Így nézett ki a tér délután négy órakor:
Valódi jobboldali szervezetek több mint húsz éve emlékeznek a budai Várba szorult német és magyar csapatok 1945. február 11-én történt, a Vörös Hadsereg ostromgyűrűjéből való kitörési kísérletére. A hatóságok többször betiltották az eseményt, máskor Budapest külterületén, vagy egy nyilvánosságtól elzárt helyen, magánterületen engedték csak megrendezni, tavaly azonban a budavári Kapisztrán téren gyűlhettek össze a hősök mártíromságáról megemlékezni kívánó magyarok.
(Kuruc.info - HVG nyomán)
Frissítés: Így ajvékol egy importbuzi egy Ábrahámnak
Tucatnyi antifa "hagyta el" pride-os zászlócskáját, miután elégedetten távoztak a magyarok megemlékezésének helyszínéről, és találkoztak három hazafival. Egy "gender fluid" képződmény így sírta el bánatát a fajtársi sajtónak:
Zoom
(Videó: Mérce; kép: Facebook)