Bezár!
2020. július 14., kedd, Örs napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:47 Zárt térben továbbra is maszkot kell viselni Olaszországban19:18 Úzvölgyi temetőügy: jogerős ítélet kötelezi Bákó megye prefektusát a temetőre vonatkozó iratok kiadására18:39 Közúti "négerérzékenyítés" - a velünk élő fasizmus18:13 Mi Hazánk-siker: felére csökkentették a Transparency elnökének titkosított szerződését18:03 Öngyilkos lett (?) Cserdi polgármestere17:56 Emberölés miatt emeltek vádat három "fiatal" ellen Borsodban17:50 Friss jobbikos képviselő akaszthatta meg egy pillanatra a Jákob-párt kóseresedési folyamatát17:20 Új érméket bocsátott ki az MNB a vészhelyzetben helytállók tiszteletére16:57 Szeptemberben szervezik meg a 8. Vásárhelyi Forgatagot - talán15:57 Újra ölt egy feltételesen szabadon engedett gyilkos15:44 Franciaországban augusztus 1-től kötelező a maszkviselés a zárt helyeken15:22 Romániában továbbra is napi 600 új esetet meghaladó ütemben terjed a fertőzés15:00 Mi Hazánk: a cigányok már rég megvalósították Gyurcsányék ingyen vízre és áramra vonatkozó ötletét14:48 Oroszország eltörli a kéthetes karanténkötelezettséget a tesztelt beutazók esetében14:21 Az olasz belügyminisztérium karanténhajókon és kaszárnyákban helyezi el a migránsokat
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Hihetetlen, de jár a kártérítés a cigány lincselőnek - legalább Szögi Lajos családja kaphatja meg

Reklám

Sokáig kérdéses volt, de most már elvileg nincs akadálya annak, hogy Szögi Lajos családjának számlájára vándoroljanak a lincselő milliói. A magyar államot beperelő fővádlott ötmilliós kártalanítása ugyanis jogerőre emelkedett - írja a Bors.
Zoom
Magyart ölni szeretett, de a börtön már nem tetszett Dezsőkének
Mint ismeretes, több mint 140 ütés, rúgás, taposás érte a tiszavasvári tanár, Szögi Lajos fejét, a cigány horda a kislányai előtt verte halálra a köztiszteletben álló pedagógust 2006. október 15-én, miután a kocsijával elsodort egy akkor 11 éves olaszliszkai cigánylányt. Horváth Kittynek a haja szála sem görbült, a családfőnek mégsem kegyelmeztek. "Öld meg a magyart!" - biztatták egymást.Az illemhellyel, a meleg víz hiányával és a szellőztetéssel volt elégedetlen a börtönben az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja. Ifjabb "H." (azaz Horváth) Dezső ötmillió forintos kártalanítást perelt ki a magyar államtól, az összeg kiutalásának pedig im­már nincs jogi akadálya.
„A 2018. október 29-én meghozott első fokú végzést az arra jogosultak fellebbezéssel nem támadták, ekként az ön által hivatkozott döntés 2018. no­vember 16-án véglegessé vált, jogerős” – írta a bulvárlapnak a Szegedi Törvényszék, hozzátéve: minderre tekintettel másodfokú felülbírálatra – fellebbezések hiányában – nem került sor.
Mindez azt jelenti, hogy Szögi Lajos családjának immár törleszthet ifjabb "H." Dezső. A cigány 17 évet kapott, így alapvetően 2023-ban szabadulhatna, de a jó magaviseletéért akár már jövő júliusban kiengedhetik.
Zoom
"Mondd, hogy megbántad! Sírd el magad, akkor 3-4 évet levesznek!"- ezt javasolta ifj. Horváth Dezső, az olaszliszkai lincselés elsőrendű vádlottja a harmadrendű vádlottnak - idézte Balla Lajos bíró a tárgyaláson
Az áldozat családjának 46 millió forintos kártérítést ítélt meg a bíróság, ám ebből tizenkét évvel a lincselés után sem láttak egy forintot sem. Amint a család jogi képviselője, dr. Helmeczy László értesült "H." Dezső kártalanításáról, levélben tájékoztatta erről a bírósági végrehajtót.
– Az ilyen ügyekben – mielőtt a fogvatartottnak megítélt összeget elutalnák – a bíróságnak kötelező megkeresnie a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, hogy van-e az adott ügy terheltjével szemben kártérítési eljárás. Ha van, az ott megjelenő bankszámlára utalják a pénzt, nem pedig a terheltnek – hangsúlyozta Szabó Judit, az Országos Bírósági Hivatal bírája a Magyar Időknek. Tehát ifjabb "H." Dezső nem tarthatja meg a milliókat.
Zoom
Apa és fia - idősebb és ifjabb Horváth Dezső
A Szegedi Törvényszéknél a Bors arról érdeklődött, megkeresték-e a Magyar Bírósági Végrehajtói Kamarát, és hogy folyamatban van-e a megítélt pénzösszeg rendezése, de egyelőre nem kaptak választ. Szerették volna megkérdezni az áldozat családját képviselő dr. Helmeczyt arról, tájékoztatták-e már őket a kifizetésről, esetleg megtörtént-e már az átutalás, de tegnap nem tudták elérni.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready