Bedrogozva végezhette ki tunéziai barátját, majd pánikba esve feldarabolta, ezután bőröndökben telekocsival jászladányi otthonába vitte a testrészeket P. Szilvia Bécsből. Édesanyját kiengedték a vizsgálati fogságból, és mindent elmondott.
A tunéziai Achref K. február 24-én vérzett el bérelt bécsi garzonlakásában, ahol a 27 éves nő nő egy vita hevében – és állítólag drogos befolyásoltság alatt – szúrta le egy konyhakéssel, miután a férfi bántalmazásait végleg megelégelte.
– Nem azért vettem egy karton háztartási sósavat, hogy abban holttestet akarjak feloldani a lányommal, hanem, hogy maradjon elegendő tartalékban, mert a lefolyókat azzal szoktam tisztítani, és először vásárolni mentünk az autóval, amit Szilvia csak pár órára bérelt – pontosított Andrea asszony (51), akit az osztrák Heute napilappal együttműködve keresett fel a Blikk.
Zoom
P. Szilvia édesanyját kiengedték a vizsgálati fogságból
– Még mindig sokkos állapotban vagyok. Már ízeket sem érzek, és megszakad a szívem, ha erre a fiúra gondolok. Istenem, min mehetnek most keresztül a szülei – rebegte a zaklatott nő. Andrea asszony könnyek közt idézte fel a február végi történéseket.
– Épp a kertben foglalatoskodtam, amikor Szilvia Bécsből hívott, és keservesen sírva annyit mondott: „Megtettem.” Azonnal éreztem, hogy nagyon nagy a baj, mert korábban többször is elpanaszolta, hogy Achrefnek nagyon el tud járni a keze, amikor be van drogozva. A kislányom méhe is megrepedt, amikor egyszer hasba vágta. A lányom sokat szenvedett mellette, és egyszer szakítottak is, de újra összejöttek. Szilviának Bécsben nem volt hová mennie, és drogokat kapott a fiútól. Biztos vagyok benne, hogy ez lett a lányom keresztje.
Zoom
A szerelmesek még egy darabban
A drámai telefon másnapján állt meg a telekocsi a jászladányi ház előtt. – Már este volt, de azt láttam, ahogy a sofőr segít a lányomnak kivenni a legnagyobb bőröndöt a csomagtartóból. Szilvia még két kisebb bőröndöt hozott Bécsből, de egyiket se vittük be a házba. Leblokkolt az agyam, amikor a lányom elmondta, a szerelme van a bőröndjeiben. Csak arra emlékszem, egyikből sem csöpögött semmi, amikor másnap délelőtt beraktuk őket a bérelt autóba, amit közösen béreltünk – idézte fel az asszony és felsóhajtott.
– A mai eszemmel már tudom, rá kellett volna vennem a lányomat, hogy adja fel magát, de nem tudtam tisztán gondolkodni, és az anyai ösztön győzött. Szilvia azért is kérte a segítségemet, mert csak nekem van jogosítványom – magyarázta.
Zoom
P. Szilvia és a jászalsószentgyörgyi öntözőcsatorna, ahol a maradványokat megtalálták
Az édesanya azt is elárulta, teljesen tanácstalanok voltak, nem tudták hová vigyék a feldarabolt tetemet. – Messzire nem mehettünk, mert hamarosan vissza kellett adni az autót. Pánikban voltunk, majd annál az öntözőcsatornánál kötöttünk ki, ahol Szilvia már mindent egymaga csinált. Én a kocsiban maradtam. Utólag annyit mondott, miután a zacskókat kivette a bőröndökből, sósavval lelocsolta őket, de csak kívülről. Erről többet nem beszéltünk – tette hozzá, de ekkor már rázkódott a sírástól.
– Tudom, Szilvia nem rossz ember, csak megtévedt. Bedrogozva elborult az agya, rossz döntést hozott, majd kétségbeesett, és jöttek a rosszabbnál rosszabb döntések. Ezekért vezekelnie kell, de Achref családjának bocsánatáért magam is fohászkodom.
Március 27-én pattant ki a horrorfilmbe illő ügy a Jász-Nagykun-Szolnok megyei bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes sajtótájékoztatóján. Eszerint P. Szilvia egy reggeli vita során a bécsi lakásban szúrta halálra "kedvesét", majd a holttestről a végtagokat és a fejet is levágta, s azokat sósavval leöntötte. A nejlonzsákokra bicikliző gyerekek lettek figyelmesek március 2-án. A tunéziai férfit az Europol németországi adatbázisa révén tudták azonosítani. P. Szilvia és édesanyja március 25-én került vizsgálati fogságba.
(Infostart - Blikk nyomán)