Mészáros Lőrinc fiatalabb lánya is szerepel a NAV listáján, amelyen az áfabevallási kötelezettségüknek legalább két éve eleget nem tevő 27 ezer céget és magánszemélyt szedte össze a hatóság. A több mint 2000 oldalas listán a G7.hu szúrta ki Homlok-Mészáros Ágnes nevét, egész pontosan a 823. oldalon.
Ágnes és nővére, Beatrix kiveszik a részüket a családi üzletből, Ágnes a Mészáros-birodalmat összefogó, hamarosan egybeolvadó két tőzsdei cégben, a Konzumban és az Opusban is betölt tisztséget a Céginfón található adatok szerint, de emellett még számos, a családi körbe tartozó vállalkozáshoz van köze. Férje, Homlok Zsolt, aki korábban a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt, pedig közös vasútépítő céget alapított Mészáros Lőrinccel.
A G7 Mészáros lányán kívül azt is kiszúrta a NAV monstre listáját böngészve, hogy azon többször is szerepel Bártfai-Mager Andrea, a nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter lakásának címe, ide ugyanis több olyan cég is be van jelentve, amelyek a miniszter volt férjéhez, Balogh Sándorhoz köthetők.
(Index)
Frissítés: Csakis egy "technikai hiba" lehetett
Homlok-Mészáros Ágnes, a volt felcsúti polgármesterként és Orbán Viktor malacperselyeként ismert Mészáros Lőrinc lánya is felkerült a Nemzeti Adó- és Vámhivatal listájára. Ez az adatbázis azokat listázza, akik legalább két éve nem tettek eleget az áfabevallási kötelezettségüknek - emlékeztet a HVG.
Homlok-Mészáros Ágnes a libsi laphoz eljuttatott közleményében azt írja, ellenőriztette az információt (amely eredetileg a G7.hu gazdasági portálon jelent meg) a könyvelőirodájával. A vizsgálat során kiderült, hogy ő minden évben benyújtotta adóbevallását, viszont az iroda 2017-ben "technikai hiba miatt" nem juttatta el az egyéni vállalkozói tevékenységére vonatkozó, egyébként nullás bevallásokat az adóhivatalhoz.
Adófizetés elmulasztásával ez a hiba nem járt – olvasható a közleményben. A hiányzó bevallásokat pótolni fogják - ígérték a HVG-nek.