2019. szeptember 18., szerda, Diána napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:33 Kozmetikai termékkel akarják irtani a cigányokat!!!22:16 A tanúba illő jelenetek: a fideszes képviselő átadott egy parkolót, kivezényelték az összes gyereket22:00 Bibi az előzetes választási eredmények szerint meggyengült - nincsenek természetes koalíciós partnerei21:49 Az oroszok elfogtak két észak-koreai hajót, mert tüzet nyitottak rájuk21:31 Sejthető volt: az amerikai-szaúdi páros "kinyomozta", hogy Irán támadott21:22 Felborult egy tűzoltóautó a diákoknak tartott váci bemutatón20:58 Lőrincz Tamás világbajnok20:39 Estig viszonylagos nyugalomban zajlott az előrehozott választás Izraelben20:02 Horvát államfő: megvédjük a határokat egy újabb migránsválság esetén19:21 Bosnyák Zoltán: Méhely Lajos, a magyar fajvédelem igehirdetője19:04 Amerikai szenátor: meg kéne fontolni az iráni olajipar bombázását18:33 Már érkezik is a következő migránsszállítmány, és persze ez is miattunk18:00 Orbánék hamarosan levelet kaphatnak: izraeli állampolgárságú zsidóbűnözőt tartóztattunk le17:42 Elsőként úszta át négyszer egyhuzamban a La Manche-csatornát egy amerikai nő17:19 A védelem kezdeményezte a perújítást a Prisztás-gyilkosság ügyében
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Szétbomlik az IT" - nem csak a Jobbikot, ifjúsági szervezetét is elhagyták a nemzeti érzelmű fiatalok

Reklám

A Jobbik-vezetés részéről a megbecsültség teljes hiányát, a tagok inaktivitását, sokak kilépését hangsúlyozták a Jobbik ifjúsági tagozatának alelnökjelöltjei, akiknek februári programtervei most jutottak el a Magyar Nemzethez. Volt, aki szerint a tagozat csak biodíszlet a párt sajtótájékoztatóin, más szerint az IT egy szervezői iroda végrehajtó részlege.
Zoom
Komoly kritikákat fogalmaztak meg a Jobbik és annak vezetése ellen a párt ifjúsági tagozatának (IT) alelnökjelöltjei a februári tisztújítás előtti, belső körnek szánt terveikben. A Magyar Nemzet birtokába került bemutatkozó írásokból az látszik, a Jobbik IT-tagjai eltávolodtak a párttól, akik pedig maradtak, azok inaktívvá váltak, így az IT jelentősen meggyengült. Az egyik jelölt szerint a szervezet 2015-re érte el működése csúcspontját, azóta „viszont valami megváltozott”.
– Az első generációs IT-tagok kiöregedtek vagy eltávolodtak közösségünktől, mi pedig nem tudtunk érdemben megújulni – fogalmazott. Hozzátette: konkurens szervezetek jobban meg tudták szólítani a fiatalokat.
Az iratokban szó esik arról is, hogy az elmúlt években rengeteg nemzeti érzelmű fiatalt hagytak elmenni. – Ennek fő oka a megbecsülés hiánya volt – olvasható az egyik dokumentumban.
Az alelnökaspiránsok részéről megjelent olyan vélemény, amely szerint az IT gyakorlatilag szétbomlik, teljes megújulásra lenne szükség. Egy másik jelölt szerint az IT szerepe nem merülhet ki abban az önmeghatározásban, hogy kormányellenesek, mert így nem különböznek a többi párttól. Fontos az is, hogy az IT-sek a pozíciókat ne kapcsolataik, hanem érdemeik alapján kapják. Sommás véleményt fogalmazott meg az az alelnökjelölt, aki azt mondta: „A Jobbik ifjúsági tagozata nem lehet pusztán egy szervezői iroda végrehajtó részlege.”
Nagyobb megbecsültséget, több sikerélményt kérve egy másik alelnökségre pályázó jelölt azt írta: „Az ifjúsági tagozat lelkesedése alábbhagyott, beleszürkültek a politikai életbe, (…) és a sajtótájékoztatók biodíszletévé váltak.” Az anyapárttal kapcsolatban nehezményezték, hogy az IT-tagok nem juthatnak feljebb a ranglétrán, pedig a „folyamatos akciók miatt minden évben kampányolnak”. Ráadásul a pártnak alig van olyan vezetője, aki korábban az IT-ben is tevékenykedett volna.
– Vannak, akik ezt természetesnek veszik, és még egy köszönömmel se jutalmaznak minket. Sőt megkérdezik, hogy miért nem standolunk még egy órát – olvasható a levélben.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready