Bezár!
2020. július 15., szerda, Henrik, Roland napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
14:46 Messze Borsodban lesz a legtöbb helyen iskolaőrség - de ez bizonyára véletlen14:32 Egy Ford Mustang eltűnésével kezdődött az emberrablás, melynek brutalitására nem volt példa az 1990-es évek óta14:03 Régi-új szovjet-orosz fejlesztések a szárazföldi hadviselés terén, kitekintéssel a modern kor háborúinak tapasztalataira13:48 Romániában meghaladta a tízezret az ismert aktív esetek száma13:31 Több mint kétmillió iráni tiltakozott a világhálón az ellen, hogy halálra ítélték a tavalyi megmozdulások több résztvevőjét13:17 Nem járatták iskolába gyereküket, vádat emeltek ellenük12:51 Azték palota maradványaira bukkantak egy épület alatt Mexikóváros főterén11:54 Elvtársi közvélemény-kutatás: a Jobbik az ellenzéki moslék egyik leggyengébb tagja lett, Jakab is sereghajtó11:06 Budapest Airport: 94 százalékos az utasforgalom visszaesése tavaly júniushoz képest10:43 Meghalt egy kamasz bubópestisben Mongóliában10:26 "A fehér életek nem számítanak, el kell törölni a fehérséget!" - Cambridge-i professzori címet érő kijelentés ez10:08 Öttel emelkedett a fertőzöttek száma hazánkban09:28 Mi Hazánk: a honvédségi szállítórepülőgépek beszerzése idegen érdeket szolgál08:47 Vasárnapi program füstöséknél: varázsdohány-terítés a Bosnyák téren08:21 Trump megvonta Hongkong különleges státusát
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Vádat emeltek az Eximbank volt vezetői ellen

Reklám

A Fővárosi Főügyészég különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó, társtettesként elkövetett hűtlen kezelés bűntette miatt vádat emelt a Magyar Export-Import Bank Zrt. (Eximbank) ingatlanbérlése miatt indult büntetőügyben – értesült a 24.hu.
Az állami bank korábbi vezetősége által a Lánchíd Palotára kötött bérleti szerződés miatt indult nyomozásnak három gyanúsítottja volt:
Nobilis Kristóf nagyvállalkozó,
Nátrán Roland, az Eximbank volt vezérigazgatója,
valamint Darabos Tamás volt vezérigazgató-helyettes.
Az ügyészség által a lapnak küldött válasz szerint két terhelt ellen emeltek vádat, akik társtettesként követték el a cselekményt, így kikövetkeztethető, hogy Nátrán Rolandról és Darabos Tamásról van szó.
Előbbi a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára volt korábban, jelenleg a Magyar Asztalitenisz Szövetség elnöke. Utóbbi most a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara főigazgatója.
A Lánchíd Palota 2013 óta a Nobilis Kristóf érdekeltségébe tartozó DÖB-68 Zrt. tulajdonában van. Az épületet a nagyvállalkozó 2014-ben tíz évre bérbe adta az Eximbanknak, amely saját székhelyének szánta az épületet. Azonban egy év alatt fordult a helyzet: a 2014-es választás után a nemzetgazdasági tárcától a Szijjártó Péter vezette külügyhöz került az Exim. Ezt követően lecserélték a bank vezetését, majd nagyfokú értékaránytalanságra hivatkozva úgy döntöttek, felbontják a tízéves bérleti szerződést.
Az állami bank pert is indított a Nobilis résztulajdonában álló cég ellen. Az Exim azonban 2016-ban elveszítette a polgári pert első fokon, mert a bíróság úgy látta, hogy korrekt, piaci áron kötött szerződés jött létre. Ezután 2017-ben az Eximbank feljelentése nyomán nyomozás indult az ügyben.
Ezzel egy időben a Fővárosi Ítélőtábla is új elsőfokú eljárást rendelt el a polgári perben, majd az ítélőtábla egy közbenső perben már az Eximnek adott igazat. A bíróság a korábbi elsőfokú ítéletet megváltoztatva jogerősen azt mondta ki, hogy a Lánchíd Palota bérleti szerződése érvénytelen. A törvényszéket pedig újabb határozat hozatalára utasította, hogy döntsön az érvénytelenség jogkövetkezményeinek alkalmazásáról.
Dr. Fülöp Tamás, Nátrán Roland ügyvédje azt tette hozzá az ügyhöz, hogy
Ebben az ügyben az számos szakértő és bíróság eljárt már. Iratok és tanúvallomások tömegeinek vizsgálata után ahány szakértő, ahány bíróság, annyiféleképpen ítélte meg ez azt ügyet. Az egészen biztos, hogy a vezérigazgató stratégiai feladata nem üzemeltetési kérdések napi kezelése, hanem az állami bank konszolidációja volt, és az is biztos, hogy ő ezt a feladatát a legnagyobb gondossággal sikeresen elvégezte. Ezek után az, hogy az ügyészség azt akarja bizonyítani, hogy vezérigazgató kárt okozott a banknak, az államnak, nyilvánvalóan alaptalan, sőt nonszensz. Ebben a pillanatban azonban nagyobb problémának látom, hogy a Fővárosi Főügyészség vádemelése eleve törvénysértő, hiszen nem várta be a védelem rendelkezésére álló határidőt, hanem számomra érthetetlen sietséggel a törvényes idő előtt vádat emelt. Érthetetlen számomra, hogy ez miért lehetett annyira sürgős, hogy az ügyészség még a jogszabálysértést is felvállalta.
Nemrég az merült fel, hogy az orosz hátterű Nemzetközi Beruházási Bank (IIB) budapesti székhelye lehet a Duna-parti Lánchíd Palota, ami jó eséllyel a főváros legértékesebb magáningatlana: a hatszintes, csaknem ötezer négyzetméteres műemléki épületet hatmilliárd forintért újították fel 2008-ra.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready