2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
15:21 Újabb kormánybuktatás jöhet Romániában14:56 Kilyukadt fűtéscső miatt haltak meg többen egy orosz szállodában14:25 Helsinkis csótányok dilemmája: inkább az MTI-t jelentik fel, de nem zárják ki, hogy a püspök "mégiscsak hazudott"13:52 Isten veled, édes hazánk!13:20 Még a végén ráébred az EU-vezetés, hogy a palesztinoknak is vannak emberi jogaik13:03 Felmenthetik a férfit, aki meg akarta ölni szüleit12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Áramot vezetett a zárkaajtóba két előzetesben lévő bűnöző

Reklám

A fogvatartottak a zárka vezetékeit oly módon rongálták meg, hogy halálos áramütés veszélye is fennállt; a felnőttkorú terheltet 10 év fegyházra, fiatalkorú társát 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték elsőfokon - közölte honlapján az ügyészség.
Az elkövetéskor 17 és 18 éves vádlottak – akik féltestvérek – 2017 áprilisában előzetes letartóztatásban voltak, őket a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik épületében, közös cellában helyezték el. A férfiak 2017. április 11-én, a zárkaellenőrzést követően, a zárka bejárati ajtajánál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket onnan kihúzták, és azokat úgy állították be, hogy az ajtó kinyitása esetén azok érintkezzenek a befelé nyíló fém ajtóval. A két fogvatartott – tudva, hogy őket a biztonsági kamerán keresztül figyelik – azért, hogy felhívják magukra a figyelmet, és az őrök a zárkaajtón bejöjjenek – filctollal firkálni kezdték a zárka falát, illetve arra kitépett könyvlapokat ragasztottak. A körletben szolgálatot ellátó biztonsági tiszt több körletfelügyelő társával – köztük a sértettel – együtt a zárkához ment azért, hogy intézkedjenek.
Az őrök nem tudták felkapcsolni a zárkában a mennyezeti világítást, ugyanis azt a vádlottak szintén szétszerelték. A körletfelügyelő, ezt tapasztalva, a zárka fém ajtaját gumitalpú cipőjével tolta be. A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett, feszültség alatt lévő vezetékkel, aminek következtében a fémajtó – a működésbe lépő biztosítékok miatt rövid időre – áram alá került. Ez ugyan az élet kioltására alkalmas erősséggel nem bírt, azonban a halálos eredmény bekövetkezésének a lehetősége fennállt, mert ha a vezeték más része érintkezik az ajtóval, akkor a biztosíték nem csapja le az áramot, és a sötét zárkába való bejutás esetén a falból kiálló vezeték halálos áramütést eredményezhetett volna.
A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az eljárás tárgyát a felnőttkorú terhelt esetében – egy szórakozóhelyi konfliktusból származó élet elleni cselekményre is figyelemmel – több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények is képezték.
A bíróság bűnösnek mondta ki vádlottakat vád szerint, a felnőttkorú terheltet 10 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra, társát 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet – súlyosításra irányuló ügyészi és a vádlottak javára szóló védelmi fellebbezés miatt – nem jogerős.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready