2019. augusztus 25., vasárnap, Lajos, Patrícia, Elemér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:04 Bűnmegelőzési razziát tartott a rendőrség Budapest V., VI. és VII. kerületében21:39 Teljes gőzzel üzemel a török-amerikai műveleti központ20:58 Negyvennyolcezer embert evakuáltak a kelet-kínai Fucsien tartományban a Bailu tájfun közeledése miatt20:26 90 év bölcsesség19:53 Míg anyjuk a benzinkúton vásárolt, füstmérgezést szenvedett három gyerek egy fővárosi lakástűzben 19:21 Rohamosan pusztul a világ tüdeje, az Amazonas18:35 A telefonja és a cigarettája mellett a fiú gyógyszere is kellett a belvárosi rablóknak 18:02 Megrendelték az első magyar fejlesztésű, kompozit testű repülőgépet17:41 Három tonna kokaint foglaltak le Rotterdamban17:05 Közös megyei listát indít Komárom-Esztergomban a Jobbik, a DK, az MSZP, a Momentum stb.16:49 Nem lopott, csak önkényesen elvett autó parkolt bunkón az árokban Barcson16:32 Egy androiddal a fedélzetén érkezett a Szojuz az űrállomáshoz, de nem sikerült a csatlakozás - Fedor hétfőn újrázik15:16 "Egyszer és mindenkorra, bármilyen formában merüljön is fel: összefog-e a Jobbik bármelyik baloldali párttal?"14:43 Szó szerint égető a helyzet: a tűzoltók 74 százaléka készül a pálya elhagyására14:04 "A tegnapi is a nemzet egyik sikeres napja volt" - Irán új rakétát tesztelt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Áramot vezetett a zárkaajtóba két előzetesben lévő bűnöző

Reklám

A fogvatartottak a zárka vezetékeit oly módon rongálták meg, hogy halálos áramütés veszélye is fennállt; a felnőttkorú terheltet 10 év fegyházra, fiatalkorú társát 2 év 6 hónap börtönbüntetésre ítélték elsőfokon - közölte honlapján az ügyészség.
Az elkövetéskor 17 és 18 éves vádlottak – akik féltestvérek – 2017 áprilisában előzetes letartóztatásban voltak, őket a Fővárosi Büntetés-végrehajtási Intézet egyik épületében, közös cellában helyezték el. A férfiak 2017. április 11-én, a zárkaellenőrzést követően, a zárka bejárati ajtajánál lévő villanykapcsoló foglalatát lefeszítették, a vezetékeket onnan kihúzták, és azokat úgy állították be, hogy az ajtó kinyitása esetén azok érintkezzenek a befelé nyíló fém ajtóval. A két fogvatartott – tudva, hogy őket a biztonsági kamerán keresztül figyelik – azért, hogy felhívják magukra a figyelmet, és az őrök a zárkaajtón bejöjjenek – filctollal firkálni kezdték a zárka falát, illetve arra kitépett könyvlapokat ragasztottak. A körletben szolgálatot ellátó biztonsági tiszt több körletfelügyelő társával – köztük a sértettel – együtt a zárkához ment azért, hogy intézkedjenek.
Az őrök nem tudták felkapcsolni a zárkában a mennyezeti világítást, ugyanis azt a vádlottak szintén szétszerelték. A körletfelügyelő, ezt tapasztalva, a zárka fém ajtaját gumitalpú cipőjével tolta be. A befelé nyíló ajtó ekkor érintkezésbe lépett az útjába helyezett, feszültség alatt lévő vezetékkel, aminek következtében a fémajtó – a működésbe lépő biztosítékok miatt rövid időre – áram alá került. Ez ugyan az élet kioltására alkalmas erősséggel nem bírt, azonban a halálos eredmény bekövetkezésének a lehetősége fennállt, mert ha a vezeték más része érintkezik az ajtóval, akkor a biztosíték nem csapja le az áramot, és a sötét zárkába való bejutás esetén a falból kiálló vezeték halálos áramütést eredményezhetett volna.
A Fővárosi Főügyészség a két férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat. Az eljárás tárgyát a felnőttkorú terhelt esetében – egy szórakozóhelyi konfliktusból származó élet elleni cselekményre is figyelemmel – több ember sérelmére elkövetett emberölés kísérlete és más bűncselekmények is képezték.
A bíróság bűnösnek mondta ki vádlottakat vád szerint, a felnőttkorú terheltet 10 év fegyházbüntetésre, és 10 év közügyektől eltiltásra, társát 2 év 6 hónap fiatalkorúak börtönbüntetésére és 3 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet – súlyosításra irányuló ügyészi és a vádlottak javára szóló védelmi fellebbezés miatt – nem jogerős.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready