2019. szeptember 23., hétfő, Tekla, Ildikó, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
11:22 Az arab koalíció Beni Ganz kormányalakítását támogatja Binjámin Netanjáhu ellenében10:56 Túl vidám kukoricát termesztett egy orosházi férfi10:38 Telefonokkal seftelő szerb ellen emeltek vádat10:19 Átvonult Japánon a Tapa tájfun09:44 Délvidéki magyar fiatalt vertek agyon a cigányok Törökkanizsán09:21 A rasszista térfigyelő szerint nem svéd cserediák akarta felgyújtani (faj)társait Székesfehérvár szívében09:05 Bruttó 1,3-2,7 milliót keresnek az állami egyetemek rektorai - az állami vállalatok első emberei jóval nagyobb fizetést kapnak08:33 Hatmillió látogatót várnak az Oktoberfestre - idén 4000 forintot kérnek az egyliteres korsóért08:04 Irán elengedi a júliusban lefoglalt brit tartályhajót07:56 A MACS kérte Magát Krisztina versenyzési jogának felfüggesztését07:32 Eltűnt egy gleccser Svájcban06:54 Jobban árthatnak a Földnek a vegetáriánusok, mint azok, akik kevés húst esznek22:29 Újra megjelent a gyermekbénulás a Fülöp-szigeteken22:09 A Fidesz-KDNP-kormány a legmagasabb kategóriában elismert egyházzá teszi Slomóék Chabad-szektáját21:53 A magyar szenvedéstörténet krónikása
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Karácsony győzelme immár biztosra vehető: visszalépett az elsöprő támogatottsággal rendelkező Liberális

Reklám

Sermer Ádám, a Liberálisok főpolgármester-jelöltje visszalépett Karácsony Gergely javára – jelentették be közösen az érintett politikusok. Az ellenzéki pártok közös főpolgármester-jelöltje azt mondta, Budapest lakosságának többsége változást akar. "A sokszínű változást akaró tábor összefogása érdekében tárgyaltak és egyeztek meg Sermer Ádámmal és a Magyar Liberális Párttal is más pártokat és jelölteket követően, így szerinte mostanra teljessé vált az ellenzéki együttműködés Budapesten."
Karácsony és Sermer Ádám egyaránt arról beszélt, hogy minden más főpolgármester-jelölt a Fidesz és Tarlós István jelenlegi főpolgármester érdekeit és győzelmét szolgálja. Karácsony állította, a Liberálisok programját is felvállalva egyezett meg Sermerrel, egyúttal hangsúlyozta, hogy közösen indulnak, közösen kampányolnak ezentúl, így a valódi ellenzéki együttműködést teljesnek tekinti.
Sermer Ádám szerint mindenki, aki Karácsony Gergellyel szemben elindul, a Fidesz jelöltje. A visszalépett politikus többször elmondta: Karácsony az egyetlen valódi ellenzéki főpolgármester-jelölt. Sermer szinte mindegynek tartja, hogy a kormányoldalon hány jelölt van, az a fontos, hogy Karácsonynak van egyedül érdemben esélye legyőzni Tarlós Istvánt és végrehajtani a változást akaró többség programját Budapesten. A liberális politikus arról beszélt, a fővárosiak többségének képviselete érdekében van szükség az összefogásra, és arra, hogy egy kihívója legyen Tarlós Istvánnak.
Gy. Németh Erzsébet, a DK politikusa, az ellenzék XVII. kerületi polgármester-jelöltje azt mondta, ők kezdeményezték a tárgyalásokat a Fodor Gábor-féle Liberálisokkal.
Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke ugyanakkor a sajtótájékoztatón azt is bejelentette, Szabadai Viktor, a Liberálisok választmányi elnöke egyéni önkormányzati képviselői mandátumot szerezhet a belvárosban. Vélhetően ez is elősegítette az alkut.
Sermer ugyanakkor a sajtótájékoztatón azt mondta: semmilyen elvét, a pártja politikáját vagy programját sem kellett feladnia a megállapodáshoz. Emlékezetes, a Magyar Liberális Pártot, Fodor Gábor pártját nem lehetett bevonni az előválasztásba. Májusi indoklásuk szerint azért is ragaszkodtak saját főpolgármester-jelöltjükhöz, a korábban megnevezett Sermer Ádámhoz, mert "a Liberálisok nem kötnek választási együttműködést szélsőségekkel", tehát elfogadhatatlannak tartják a Jobbikkal való bármilyen összefogást. (Kérdés, mitől lenne szélsőséges az a Jobbik, amelyik már az ő ülepüket nyalja - a szerk.)
Nagy kérdés, mitől változott meg a Fodor-párt álláspontja, hiszen a Jobbik Budapesten is részese az ellenzéki összefogásnak, Soroksáron Berecki Miklós jobbikos politikus az ellenzék közös polgármesterjelöltjeként indul, a többi párttal közösen állítva képviselőjelölteket is, sőt, gyakorlatilag minden fővárosi kerületben érvényben van valamiféle koordináció a Jobbikkal, még akkor is, ha számos helyen állítanak saját jelölteket - emlékeztet az Index.
Karácsony Gergely mellett a jelenlegi állás szerint Puzsér Róbert független (az eredetileg őt támogató Jobbik és LMP nélkül), valamint Thürmer Gyula, a Munkáspárt főpolgármester-jelöltjeként hívja ki Tarlós Istvánt, Budapest jelenlegi vezetőjét. Nehezen eldönthető, hogy csupán egy műsorról vagy valódi jelöltről van szó, de elvileg elindulhat még Berki Krisztián "televíziós személyiség" is.
Frissítés: Tarlós szerint a drogliberalizáció van a háttérben, nem zavarja, hogy ez nem a főpolgármester hatásköre
Semmi meglepetést nem jelent Sermer Ádám, a Magyar Liberális Párt főpolgármester-jelöltjének visszalépése, és az sem, hogy a Liberálisok támogatják Karácsony Gergelyt, az MSZP-Párbeszéd jelöltjét – reagált Tarlós István főpolgármester a csütörtöki ellenzéki bejelentésre.
Tarlós István az MTI megkeresésére azt mondta: nem az a lényeg, hogy a Párbeszédhez hasonló, „mérhetetlen” pártról van szó, inkább az, hogy Karácsony Gergely elfogadta a liberális párt drogliberalizációra vonatkozó követelését.
Megjegyezte azt is, hogy a hírek szerint a „zuglói ügyeit zavartan takargató” Karácsony Gergely amúgy is „kétségbeesetten otromba lejárató akcióra készül Gulyás Márton anarchista és egykori SZDSZ-esek felhasználásával”.
A főpolgármester azt mondta, Sermer Ádám és pártja egyértelműen és határozottan a drogliberalizáció képviseletének felvállalásához kötötte a visszalépést.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready