Mivel a gyermekek sérelmére elkövetett bűncselekmények egyre brutálisabbak, és a számuk egyre szaporodik, ez indokolttá teszi, hogy a törvényalkotók hazánkban is lépjenek, ezért a Mi Hazánk törvénymódosítást fog benyújtani, mellyel a kémiai kényszerkasztrálást szeretnék bevezetni a Büntető törvénykönyvbe - közölte sajtótájékoztatóján Toroczkai László.
A Mi Hazánk elnöke rámutatott: jó példa erre az, hogy idén júliusban az ukrán parlament elfogadta a pedofilok esetében a kémiai kényszerkasztrálást, Lengyelországban pedig már 2009 óta a btk. része.
Toroczkai azt is elmondta: a statisztikai adatok szerint a pedofilok jelentős része visszaesik a börtönből való szabadulás után, ezért a kasztrálás mellett más intézkedésekre is szükség van, például olyan nyilvános adatbázis létrehozására, melyben bárki bármikor láthatja a pedofil bűnözők arcképét.
Elfogadhatatlannak nevezte azt, hogy jelenleg 2-től 8 évig terjedő büntetéssel meg lehet úszni gyermekek ellen elkövetett bűncselekményeket, ezért megdupláznák e büntetési tételeket, ráadásul ezeket az éveket is szibériai bérrabtartás keretében kellene letölteni.
Videón a sajtótájékoztató:
(Kuruc.info)