Bizony, a "népes família" átváltozott egyetlen elkövetővé, akit ráadásul a többiek próbáltak jobb belátásra téríteni... És persze ő is szabadlábon van.
Zoom
Íme a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság közleménye:
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság Érkerti Rendőrőrse közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást M. Gy. 35 éves nyíregyházi lakos ellen.
A nyomozás adatai szerint a férfi az egyik hozzátartozójához kiérkező mentő gépkocsi személyzetét trágár kifejezéseket használva kérte számon, mert sokallta a kiérkezési időt augusztus 26-án este. A közelben tartózkodó családtagok próbálták a férfit lecsillapítani és a mentő gépkocsitól eltávolítani, de az tovább szidalmazta a mentősöket és ráütött a gépkocsi oldalára. Miután a mentősök elindultak, a férfi egy követ dobott a jármű után, amellyel a hátsó ajtót eltalálta. A mentősök a helyszínről rendőri segítséget kértek a feladatuk ellátása érdekében.
A rendőrök a feltételezett elkövetőt, aki fenyegetésével megakadályozta a mentősöket feladatellátásukban gyanúsítottként kihallgatták. A büntetőeljárás alatt a gyanúsított szabadlábon védekezhet.
És most idézzük fel, mit mondott a történtekről Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat kommunikációs vezetője!
A kiérkező esetkocsi személyzetét szitkozódva, fenyegetőzve fogadták, a kollégák a fizikai agressziótól tartva azonnal rendőri segítséget kértek, és mivel ki sem tudtak szállni a kocsiból, elhagyták a veszélyes helyszínt. Ezt látva a társaság annyira feldühödött, hogy ütni, rúgni kezdték az esetkocsit.
Lehet keresni a különbségeket a két szövegben...