Több témában is kérdezték az újságírók Gulyás Gergelyt, a Miniszterelnökséget vezető minisztert a 144. Kormányinfón. Borkai Zsolt szexbotrányáról az alábbiakat nyilatkozta:
Zoom
"Átfogóan érdemes értékelni" az egész Borkai-ügyet. A legelső kérdés az, hogy hol van a magánélet határa. A vádaskodások a Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint egészen eddig nem lépték át a kampányban ilyen szinten a privát szféra határát. Ehhez azt is hozzátette: ez a Witthinghoff-ügy kapcsán is így marad. Erkölcsi szempontból elítélhető Borkai viselkedése, de az, amivel mostanában Gulyás szerint helytelenül foglalkozik a sajtó, nem a nyilvánosságra tartozik.
Aggódok, hogy kormányinfóra is lassan ki kell tenni a 18-as karikát - utalt Gulyás többször is arra, hogy szerinte a nyilvánosság jelenleg túllépett a közerkölcs és a jóérzés határain.
Mindenki azzal tölti a szabadidejét, akivel csak akarja, mondta továbbá a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Szerinte az, hogy kik szerepelnek még a felvételen, azért sem releváns, mert
a kormány nem képviseltette magát az adott alkalommal.
Gulyás szerint valószínűleg politikai okokból publikálták Borkai jachtos felvételeit, de azt állította, nem igaz, hogy a kormánynak vagy a Fidesznek korábban is tudomása lett volna ezekről a videókról.
Az adriai szexorgia semmilyen kapcsolatban nincs a kormány által hirdetett keresztény szabadsággal, állította Gulyás, aki szerint kevés dolog értelmezhető véletlenként mindabból, ami a Borkairól nyilvánosságra került felvételeken látható. Ugyanakkor szerinte
Borkainak nem kell újságírói kérdésekre válaszolnia, mert már kiállt a nyilvánosság elé, és mindent elmondott, amit erről az ügyről el lehet mondani.
A kérdések kapcsán Gulyás Gergely többször emlegetett kettős mércét, szerinte ugyanis nem egyforma mértékben foglalkoznak Wittinghoff és Borkai szexbotrányával.
(Index nyomán)
Kapcsolódó: