Aligha kapott eddig magasabb szintről támogatást Borkai Zsolt a botránya kirobbanása óta, mint Aleksandar Vucic szerb államfőtől. A politikust a TV Prva műsorában kérdezték a múlt hét eseményeiről, ahol többek között a magyarországi önkormányzati választás is szóba került - írja a Magyar Hang.
Zoom
Valóban rátermett... a kérdés csak az, hogy mire
A műsorvezető – aki szerint Vucicot sokan Orbán Viktorhoz hasonlítják – először arról kérdezte a szerb politikust, nem fél-e attól, hogy ahogy a Fidesz elvesztette Budapestet, ő is elveszíti Belgrádot (A szerb fővárost jelenleg Vucic pártja, a Szerb Haladó Párt vezeti.) A szerb államfő a válaszában elmondta: valójában most a Fidesz Szegedet és Miskolcot veszítette el, Budapestet nem vesztette teljesen el, Orbán csak három budai kerület elvesztése amiatt aggódik.
Zoom
Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI
Emellett kijelentette: Orbán Viktor sokkal nagyobb és komolyabb vezető nála, aki 5,5 százalékos gazdasági növekedést biztosított az országának, ami a legmagasabb egész Európában. Szerinte Magyarország így messze erősebb, mint valaha volt, Orbán népszerűsége pedig a legmagasabb Magyarországon.
A pozitív jelzőkből azonban Borkai Zsoltnak is jutott. A győri polgármester Vucic szerint „nagyon rátermett” ember, és bár korábban 68 százalékos (valójában 61 százalékos) támogatottsággal lett polgármester, most is 53 százalékot kapott (valójában 44 százalékot). Mindezek után a szerb államfő kijelentette: büszke a szerbek és a magyarok barátságára, ahogy az Orbán Viktorral való barátságára is.