Bezár!
2020. augusztus 4., kedd, Domonkos napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:43 Észak-Korea tovább fejleszthette nukleáris fegyvereit21:28 Több ezer sebesültje és több tucat halottja van a bejrúti robbanásnak20:54 Németországban 879-cel nőtt a fertőzöttek napi száma20:22 Soha véget nem érő történet: a "kiirtottak" leszármazottait kényezteti állampolgársággal Kurz19:53 Szerdán is intenzív esőzésre figyelmeztetnek19:23 Elhagyja Spanyolországot a korrupciógyanúba keveredett volt uralkodó18:51 A "székely terroristák"18:40 Elloptak és összetörtek egy autóbuszt Fejérben18:27 A vártnál erősebben nőtt az amerikai gyáripar új megrendeléseinek értéke júniusban18:04 MÁV-Start: év végéig huszonkét légkondicionált fekvőhelyes és hálókocsi érkezik17:44 Egyre feszültebb a Minszk-Moszkva viszony, Lukasenka hazudozással vádolja az oroszokat17:18 Dudálás váltott ki csoportos idegállapotot Egerben16:42 Áldott jó ember ez a pedofil ex-nagykövet: mégis megelégszik a felfüggesztettel16:06 Állandóvá teszik az amerikai katonai jelenlétet Lengyelországban15:42 Lukasenka azt ígéri, hogy néhány év alatt megduplázza az átlagbért
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Facebookon mártírkodott az MSZP számára is kínossá vált politikusbűnöző

Reklám

Bár korábban már ügyvédjén keresztül is azt tudatta, hogy kokain- és korrupciógyanús botránya után sem hajlandó lemondani képviselői helyéről, most a Facebookra kitett közleményében is erről ír, az időközben az MSZP-ből is kizárt Lackner Csaba.
A drogozás- és korrupciógyanúba keveredett, ennek ellenére október 13-án újraválasztott önkormányzati képviselő szerint „az ellene felhozott vádak nem nyertek bizonyítást”, ráadásul büntetőeljárás sem indult ellene és az sem bizonyított, hogy a sajtóban megjelent felvételeken ő szerepel.
Nem érzem úgy, hogy le kellene mondanom a képviselői mandátumomról, ahogy az MSZP Országos Etikai és Fegyelmi Ügyek Tanácsának döntését is igazságtalannak tartom. Azt gondolom, hogy engem is megillet az ártatlanság vélelme. Sajnálom, hogy az MSZP ezt az alkotmányos alapelvet nem tartja tiszteletben, és nem érvényesíti a tevékenysége során, legalábbis irányomba biztosan nem.
– írta Lackner.
A közlemény úgy folytatódik, hogy Lackner szerint az őt lejárató botrányok ellenére a szavazók bizalmat szavaztak neki, ő pedig tiszteletben tartja az akaratukat, és a jövőben mindent meg fog tenni azért, hogy a kerületi lakosság érdekeit szolgálja.
A Magyar Nemzet hangfelvételek alapján ír a XIX. kerületet behálózó állítólagos polipról. A polgármester, Gajda Péter az Indexnek azt mondta, nem tud olyan ügyekről, amik a felvételeken szerepelnek, „fake news” az ügy.
Összefonódásokról, kenőpénzekről, fenyegetésekről és háttérmutyikról is beszélgetnek azokon a hangfelvételeken XIX. kerületi szocialista kerületi politikusok, akikről a Magyar Nemzet hosszabb cikksorozatban számolt be még az önkormányzati választások előtt. Egy videófelvételen állítólag Lackner Csaba látható, ahogy egy zacskónyi fehér port lenget a kezében, majd rendezget el maga előtt bankkártyával.
A felvételeken Lackner súlyos állításokat fogalmaz meg a XIX. kerület vagyonkezelő vezetőjéről, akinél komoly pénzek kötöttek ki, a szintén szocialista kerületi képviselő Kránitz Krisztiánról, illetve a szocialista polgármesterről, Gajda Péterről. Elhangzik az a mondat, hogy
aki az önkormányzati politikában nem keresi meg az évi százmillió forintot, az hülye.
Lackner saját anyagi helyzetéről azt állította, hogy havi másfél millió forintot keres, párttársa, Kránitz Krisztián vagyonát pedig 200-250 millió forintra becsülte. A politikusok vagyonnyilatkozatai nem tükrözik ezeket a számokat. Lackner szavai szerint egy ügyletből Kránitz 12 millió forintot, míg Gajda Péter polgármester hárommillió forintot kapott.
A botrány ellenére az október 13-i önkormányzati választáson Gajda Péter 58,58 százalékkal polgármester lett, Lackner pedig megnyerte a körzetét, és bekerült a képviselő-testületbe.
(Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready