2020. január 20., hétfő, Sebestyén, Sebő napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
12:41 Dróntámadást hajtottak végre egy orosz bázis ellen Szíriában12:27 Vádat emeltek tömegszerencsétlenség okozása miatt egy metróvezető és egy forgalomirányító ellen12:11 Kína betiltja az egyszer használatos műanyagokat11:46 Az most a téma Amerikában, milyen mintájú egyenruhában kellene "rejtőzködni" az űrben11:19 "Nem vagyunk egyek" - Zsindex-alapító mutatja meg, miért teljesen fölösleges a Pokorni-félék alázkodása a bosszú népe előtt10:25 2015 óta 100 milliárdot költött propagandára a kormány10:03 Tucatjával nyithattak illegális hoteleket Budapesten09:40 Ausztrália: tűzvész közben jég- és porvihar09:11 Fekete-Győr máris szívesen megszabadulna a ballib versenytársaktól - csak Gyurcsányt tartaná meg08:41 Kényszerszabadságra küldték a Fehér Ház európai és orosz kérdésekkel foglalkozó tanácsadóját08:27 Lezajlottak az időközi választások07:46 Csaknem háromszáz határsértővel szemben intézkedtek a hét végén07:31 Gerinctelen, bárhol átfér és jól rejtőzködik - állítólag a polipokról mintázták ezt a robotot06:56 Szkíta kori település maradványaira bukkantak Szolnokon22:44 Az ügy, ami összeköti a Magyarországot gyűlölő sorosista, bevándorláspárti ostobákat nemzeti kormányunkkal
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Indul a gyilkossajnáltatás: "T." Petra pánikbeteg, nagyon megviselte a tragédia, sőt már élőhalott szegény

Reklám

Csütörtökön a perbeszédekkel folytatódott a Fővárosi Törvényszéken annak a fiatal üzletasszonynak a pere, aki három évvel ezelőtt kokain hatása alatt halálra gázolt egy 85 éves férfit Zuglóban. "T.", azaz Török Klára Petrára hét év fegyházat kért az ügyész.
Zoom
A 28 éves nő három éve a Füredi úton haladt, amikor az Audijával fékezés nélkül elgázolt egy idős férfit. Segítségnyújtás nélkül elhajtott a helyszínről, majd elment műszempillát csináltatni magának egy kozmetikai szalonba, ott tartóztatták le.
Az elsőfokú bíróság 5 és fél évre ítélte januárban. Az indoklás szerint semmi nem gátolta abban, hogy észrevegye a járdáról az úttestre lépő idős gyalogost, legfeljebb a kokain torzíthatta el az észlelését. A nő végig tagadta, hogy kokaint fogyasztott volna a baleset előtt, azt hazudta, hogy csak utána szívott fel két csík kokaint a szépségszalonban.
Török nem tanult a tragédiából, szeptember elején ismét drogos vezetésen csípték a rendőrök egy közúti ellenőrzés során. Amikor tüzetesebben átvizsgálták a kocsit, amfetamint is találtak az autóban. A rendőrök már ebben az ügyben is meggyanúsították a nőt bódult járművezetés és kábítószer birtoklása miatt, ez pedig nem igazán jött jól számára a csütörtöki másodfokú tárgyalás előtt, ahol nem is jelent meg.
Távolmaradását ügyvédje, Nagy Gábor azzal indokolta, hogy ügyfele pszichiátriai kezelés alatt áll, olyan erős antidepresszánsokat szed, hogy nem ülhet közlekedési járművekre.
"Az orvos javaslatára nem jött el. Egy élőhalott" – fogalmazott az ügyvéd a 24.hu-nak. Elmondta azt is, hogy a legújabb gyanúsításnak a mostani eljárásban még semmiféle relevanciája nincs. Abban az ügyben T. Klára Petra tagadta a bűnösségét, egyelőre 30 ezer forintra büntették engedély nélküli vezetés miatt, amit be is fizetett.
Az ügyész perbeszédében elmondta, hogy az első fokon eljáró bíróság kellőképpen vizsgálta a baleset körülményeit. Kiemelte, hogy a toxikológiai vizsgálat és a tanúk vallomása alapján a bíróság megalapozottan vetette el azt, hogy "T." Klára Petra egy más által leparkolt kocsiban lett volna rosszul és aludt volna el. Elmondta, hogy az áldozat hat métert repült a baleset után, ez pedig olyan erejű becsapódás volt, amit a vádlottnak mindenképp észlelnie kellett. Az ügyész középmértéket meghaladó büntetést, azaz hét évet kért bódult állapotban elkövetett járművezetés miatt. Emellett azt kérte, hogy a nőt véglegesen tiltsák el a vezetéstől.
Nagy Gábor ügyvéd jelezte, az ügyfele kifejezetten megkérte arra, mondja el, hogy szeretne bocsánatot kérni a történtekért, és részvétét fejezi ki az elhunyt hozzátartozóinak. Hozzátette, hogy ügyfele "pánikbetegséggel küzd, pszichésen és anyagilag is rettenetesen megviselte a tragédia".
Mint mondta, T. Klára Petra több százezer forintot kínált fel az elhunyt családjának, de azt a választ kapták, hogy:
Ilyen embertől egy forintot sem fogadunk el.
Az ügyvéd szerint "csak feltételezés" az, hogy ügyfele a baleset előtt és nem utána szívta fel a szervezetében talált kokaint. Szerinte ezt támasztja alá az is, hogy a kozmetikus vallomása szerint teljesen tiszta volt még a tudata akkor, amikor a szalonba érkezett. Egy másik dolgozó pedig arról beszélt, hogy "látni vélte", amint ügyfele "lehajolt és felszívott volna valami fehér színű port". (Valószínűleg a "látni vélőnek" is felkínált pár százezret... - a szerk.) Az ügyvéd kiemelte, a szakértő sem tudta egyértelműen megállapítani, hogy ügyfele mikor fogyasztotta pontosan a drogot.
Védőbeszéde végén a jogi minősítés és a büntetés enyhítését kérte a bíróságtól.
A másodfokú bíróság jövő hétfőn hoz ítéletet az ügyben - írja a 24.hu.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready