Elfogtak a rendőrök három embert, akik a gyanú szerint szilveszterkor agyonvertek egy dunavarsányi férfit - közölte a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság vasárnap a rendőrség honlapján.
A nyomozás adatai szerint az 56 éves férfi az év utolsó napján, egy szilveszteri buli közben halt meg az otthonában, a holttestére négy nappal később találtak rá a családtagjai.
A helyszínen az első orvosi vélemény alapján nem merült fel bűncselekmény gyanúja, ezért az ügyben közigazgatási hatósági eljárás indult. Az igazságügyi szakértő bevonásával végzett boncolás során azonban, öt nappal később a férfi testén bántalmazásból eredő sérüléseket találtak, ezért az eljárást a büntetőeljárás szabályai szerint, emberölés bűntettének gyanúja miatt folytatták.
A rendőrség ettől számítva 24 óra alatt azonosította és elfogta a feltételezett elkövetőket. A bűncselekményt nagy valószínűséggel hárman követték el: a 36 éves B. Krisztián, élettársa a 41 éves N. Károlyné, és fia, a 18 éves N. Tamás.
Körözést adtak ki ellenük, miközben kapcsolatrendszerüket igyekeztek minél szélesebb körben feltérképezni. Így jutottak el a Komárom-Esztergom megyei Naszály településre: a két férfi épp elindult gépkocsival, amikor egy rendőrautó elállta az útjukat, a nő pedig felszólításra lépett ki a házból.
Zoom

Zoom

Zoom
A bujkálásra használt házat ezek után átkutatták, és számos, a megölt dunavarsányi férfi otthonából származó mobiltelefonokat, ékszereket, élelmiszert lefoglaltak.
Miután kiderült, hogy a Suzukit lopás miatt körözik, azt is lefoglalták.
A tiborszállási lakosokat őrizetbe vették, ellenük emberölés gyanúja miatt folyik eljárás.
(MTI - Police.hu nyomán)
Hétfői frissítés: Pénzért mentek, még a mikrót is hozzávágták - igazi cigánymunka
A Pest Megyei Főügyészség indítványozta egy büntetett előéletű negyvenkét éves nő, tizenkilenc éves fia és szintén büntetett előéletű harminchét éves élettársa letartóztatását, mert értékeiért megöltek egy dunavarsányi férfit.
A gyanú szerint az elkövetők 2019. december 31-én, Dunavarsányban, egy rokonuknál fogyasztottak napközben alkoholt, majd onnan 23 óra körül átmentek az ötvenhat éves sértetthez azzal a szándékkal, hogy tőle pénzt szerezzenek. A sértettel azonban italozás közben összeszólalkoztak és távozniuk kellett.
Később azonban az elkövetők visszatértek és erőszakkal benyomultak a házba, ahol a nő élettársa eszméletlenre verte a sértettet, míg társai értékek után kutattak. A magához térő sértettől a tizenkilenc éves elkövető pénzt követelt, miközben harminchét éves társa többször fejbe rúgta. A cselekménybe a negyvenkét éves nő is bekapcsolódott, az elkövetők végül különböző, a kezük ügyébe kerülő dologgal ütötték a sértett fejét, egy mikrohullámú sütőt is hozzávágtak, majd egy étkezőasztalt is ráborítottak.
A bántalmazás során elszenvedett sérülések következtében a sértett a helyszínen életét vesztette.
Ezután az elkövetők az általuk a házból összeszedett értéktárgyakkal és élelmiszerrel eltávoztak.
A Pest Megyei Rendőr-főkapitányság nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettével gyanúsítja a nőt és a két férfit.
A Pest Megyei Főügyészség kezdeményezte a letartóztatásukat mivel szökésüktől lehet tartani, illetve fennáll a harminchét éves férfi esetében veszélye annak, hogy szabadlábon újabb bűncselekményeket követne el - olvasható az ügyészségi közleményben.