Nem lehet a szőnyeg alá söpörni, nem szabad félvállról venni, főleg nem a trianoni békediktátum megkötésének 100. évfordulójának évébe lépve, hogy fenyeget minket egy „új Trianon”. A Kamarás István-féle Opre Roma szeparatista cigánypárttal, akik célul tűzték ki az önálló cigány tartomány kiharcolását, már korábban is foglalkoztunk több alkalommal.
Zoom
Lehet, még Vona is besegít… (fotó: nacionalistazona.org)
Korábban azt írtam, önmagában ettől a társaságtól túl sok félnivalónk nincs, hiszen látható, nem képviselnek szervezettséget, tehetséget, tömeget, és semmi egyebet, ami ahhoz volna szükséges, hogy véghezvigyenek egy efféle műveletet, de attól a pillanattól kezdve viszont igen is komolyabb szintre lép a veszélyeztetettségi faktor, ha beállnak mögéjük nemzetközi körök. Ezek az internacionalista csoportok már korábban is igyekeztek beavatkozni az ún. „nyílt társadalom” felforgató eszmeisége által, gondoljunk a Soros-szervezetek tevékenységére a gyöngyöspatai események kapcsán, de egyelőre nem akadt olyan politikai, vagy civilnek álcázott erő, mely ennél is tovább ment, és felkarolta volna a nyílt elszakadást Magyarországtól a cigányok javára.
De hiszen mért is gondoljuk, hogy annyira valóságtól elrugaszkodott gondolat ez? Nem történt már megszámlálhatatlanul sok hasonló manőver a történelem folyamán?
Dehogynem!
Zoom
Kezdésként oda is költözhetnek hozzájuk… (fotó: atv.hu)
Az elmúlt időszakban nagy port kavart niedermülleri gondolatok egyáltalán nem példa nélküli elképzelések, legfeljebb most kissé kendőzetlenebbül nyilatkozott. Az világosan látszik, a balliberális ellenzék két fő ereje a régi és az új baloldal, tehát a Demokratikus Koalíció és a Momentum. Mely utóbbi igen komoly nemzetközi hálózatnak magyarországi letéteményese, ezúttal viszont ők tettek egy lépést, bár erről nem szóltak a hírek, de mi első alkalommal mégis írunk róluk.
Mégpedig arról, hogy a Momentum EP-képviselője, Donáth Anna közel 1 órás időtartalmú tárgyaláson fogadta a Kamarás Ivánt, a szeparatista cigányvezetőt, ki az Opre Roma párt elnöke. Kamarás nem árult el részleteket, miről esett szó, de egy rövid videóban beszámolt ezen „örömteli” eseményről, és nem mulasztotta el újra felemlegetni nagy céljukat, a cigány autonómiát, mint olyat, mely egyre inkább szükségessé válik, hiszen nem lát más megoldást.
Sőt, azt is elújságolta, hogy Donáth Anna részt fog venni egy közeljövőben rendezendő eseményükön, mely a cigány önrendelkezésről szól. Ne lepődjünk meg tehát azon a jövőben, ha esetleg ez is céljává válik a Macron-féle neoliberalizmus hazai helytartóinak.
Ha ez így lesz, akkor a Momentum is az alkotmányos rend megdöntésére való szervezkedéssel lesz vádolható, kiváló alkalom is lenne feloszlatni őket.
Álláspontunk pedig továbbra is következetes és kemény: Magyarországon nem lesz cigány autonómia. Pont.
Lantos János – Kuruc.info