A Mi Hazánk Mozgalom megdöbbenéssel értesült a kommunista diktatúra szellemi örökségét ápoló civil szervezet, a Munkásőr Társaság megalakulásáról, írja közleményében Toroczkai László, a nemzeti párt elnöke, figyelmeztetve arra, hogy a magyar emberek egyszer már véleményt mondtak a munkásőrségről a négyigenes népszavazás alkalmával, amikor több mint négymillióan szavaztak arra, hogy azonnal szűnjön meg a diktatúrát kiszolgáló szervezet.
Zoom
Operetthadsereg harminc évvel a "rendszerváltás" után
A Mi Hazánk a hatóságok azonnali hathatós fellépését, az újjáalakult munkásőrség feloszlatását és betiltását követeli, hiszen - mint a pártelnök fogalmaz - "nem azért takarítottuk el a vörös hordát 1990-ben, majd 2010-ben újra, hogy harminc évvel a rendszerváltás után engedjük feltámasztani a kommunista diktatúra egyik jelképét".
Kíváncsiak vagyunk rá, hogy a magyar bíróság ugyanígy bejegyezne-e egy Védőosztag (SS) nevű civil szervezetet is? - teszi fel a sajnos csak költői kérdést Toroczkai László.
A Mi Hazánk Mozgalom minden eszközzel (nem csak jogival) azon lesz, hogy megakadályozza a munkásőrség szervezetének és szellemének visszatérését, ezért már most bejelentjük, hogy a márciusra tervezett úgynevezett "Munkásőr egységgyűlésüket" meglátogatjuk - figyelmeztet közleményében a pártelnök.
(Kuruc.info)