Demonstrációt tart a rendért a Mi Hazánk Mozgalom Miskolcon, a kormányhivatal előtt jövő vasárnap - jelentette be a párt elnöke szombati budapesti sajtótájékoztatóján.
Toroczkai László azt mondta, hogy a rendezvény után autókonvojjal mennek a várostól mintegy harminc percnyire található Sályra, ahol mintha megszűnt volna az állam: helyi nyugdíjasok járőröznek éjszaka, hogy ne törjenek be a házaikba. A közelmúltbeli gyilkosság helyszínére mécseseket tesznek, majd fáklyás felvonulást tartanak.
Zoom
(Kép: Peter Kohalmi / AFP)
Rendet és igazságot követelnek Borsod-Abaúj-Zemplén megyében, ahonnan az elmúlt hetekben folyamatosan különböző bűncselekményekről érkeztek hírek - mondta. Hozzáfűzte: az is kiderült, hogy Magyarországon no-go zóna is létezik, hiszen Csenyétére nem mertek rendőri kíséret nélkül bemenni a mentősök, mert már a telefonhíváskor fenyegették, zaklatták őket.
Ezen a borsodi településen kizárólag cigányok laknak, még a polgármester is cigány - hangoztatta a pártelnök.
Közölte: elfogadhatatlannak tartják, hogy Magyarországon no-go zónák alakuljanak ki, mint ahogy azt is, hogy Sályon helyi idős magyar embereknek kell járőrszolgálatot szervezniük, mert nincs rendőrőrs. Ez az a település, ahol egy 61 éves nőt meggyilkolt egy 21 éves férfi - idézte fel Toroczkai László, kijelentve, hogy az elkövető cigány származású.
Azt sem tartják elfogadhatónak, hogy az Opre Roma Párt továbbra sem áll el szeparatista elképzelésétől: "Magyarország testéből kiszakítva négy megyét", cigány autonóm tartományt akar létrehozni, ahol a magyar adófizetők pénzéből alapjövedelmet szeretne adni a cigányságnak.
Hangsúlyozta: kifejezetten aggasztónak tartják, hogy Donáth Anna, a Momentum Mozgalom európai parlamenti képviselője fogadta Kamarás Istvánt, az Opre Roma Párt elnökét, akivel hosszasan tárgyalt, "nyilvánvalóan erről a szeparatista elképzelésről is".
Toroczkai László közölte: követelik, hogy az állam a megye minden, cigányok lakta szegregátumában hozzon létre rendőrőrsöket. Azt is akarják, hogy 80 százalékos általános béremelés legyen a rendőrségnél, ezenfelül a szegregátumokban dolgozók különleges veszélyességi pótlékot is kapjanak - mondta a pártelnök.
(MTI)
Frissítés: az esemény plakátja
Zoom