A Kaposvári Járási Ügyészség súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt emelt vádat azzal az ötvenhét éves asszonnyal szemben, aki azért ütötte meg élettársát egy csákánnyal, mert kritizálta az ebédet.
A vád szerint az asszony 2019 karácsonyán káposztát főzött ebédre, azonban élettársa kritizálni kezdte a főztjét, mert szerinte az nem volt eléggé csípős. Ezen összevitatkoztak, és az asszony dühében felvette a kályha mellett lévő csákányt, majd azzal a fejének hátsó részén megütötte a sértettet.
A közepes erejű ütéstől a sértettnek vérző sérülése keletkezett, amitől mindketten megijedtek, ezért a rendőrséget és a mentőket is kihívták. Az orvosi ellátás során megállapították, hogy a sértettnek ugyan csak könnyű sérülése keletkezett, azonban a vádlott által használt eszköz és a támadott testtájék miatt megvolt a lehetősége annak, hogy a sértettnek súlyosabb sérülése keletkezzen.
Az ügyészség a büntetlen előéletű, a bűncselekményt beismerő és azt megbánó asszonnyal szemben büntetővégzés meghozatalára irányuló eljárásban próbára bocsátásra tett indítványt - közölték honlapjukon.