2020. április 7., kedd, Hermann, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:33 Franciaországban 45 százalékkal visszaesett a bűnözés a karantén hatására17:20 Történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában17:13 Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni16:51 FFP2 maszk itt készleten, gyors kiszállítással! Most csak 4990 Ft / 2 darab (x)16:21 Kamatot emelt a jegybank, 3000 milliárd forint értékben szállnak be a gazdaságvédelembe16:00 Olasz színészek szavalják magyarul Reményik Sándor ma is aktuális háborús versét15:51 Szijártó János: Meddig maradunk?15:37 A vörös április - 200215:12 Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre, tüdőgyulladása sincs14:34 Bemutatták Németországban a járvány elleni védekezést szolgáló okostelefon-alkalmazást14:13 Negyven rezidens orvos is részt vett egy népes ivászaton Japánban, 18-an megfertőződtek13:55 Szegény gazdagok: a legvagyonosabbak bankszámláját is apasztja a járvány13:53 Kínai tudósok új, grafénszűrős arcmaszkot fejlesztettek 48 órás használatra13:45 Teherán Párizs segítségét kéri az amerikai szankciók feloldása érdekében13:37 Romániában megugrott a súlyos esetek száma
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

"Védjük meg magunkat a legális bevándorlóktól is!"

Reklám

Vasárnap, március 1-jén időközi önkormányzati választást tartanak Angyalföldön, mert az őszi győztes, Kerpel-Fronius Gábor főpolgármester-helyettes lett. Az Elemi.hu Nagy Attilát (az alábbi képen jobbra), a Mi Hazánk budapesti elnökét kérdezte a párt választási esélyeiről.
Zoom
Milyen esélyekkel vág neki a párt az angyalföldi választásnak? Kik az indulók?
Az első nap összegyűjtöttük a szükséges számú érvényes ajánlást. Öt induló lesz, a Mi Hazánkon kívül a Momentum, a Munkáspárt, az MSZP, és a Fidesz-KDNP jelöltje. Helyben máris megbukott a fővárosi ötpárti ellenzéki együttműködés: megtudtuk, hogy az MSZP és a Momentum képtelen volt a megegyezésre, kvázi valós mérésként megversenyeztetik egymás közt a jelöltjeiket – magabiztosságuk oka pedig az, hogy sajnos ez a része Budapestnek hagyományosan baloldali többségű. Ezzel együtt vállaljuk a megmérettetést, felkészültünk a választásra.
Kit indít a párt és milyen programmal?
Nagy Zsolt, a Mi Hazánk jelöltje itt nőtt fel, és jól ismeri a választókörzet problémáit. Angyalföld megtelt az irodaházakkal, magasházakkal, bevándorlókkal, vendégmunkásokkal, parkolót hiába kereső autókkal, de leginkább a tőke előtt meghajló politikusokkal. A jelöltünk, Nagy Zsolt az egyetlen jelölt, aki részletes programmal bír a városvezetés részére, a párt fővárosi városkép-, és műemlékvédelmi szakértőjeként. A Kerekes utcai Góliát szálló környéke az utóbbi időben szinte élhetetlenné vált a sok vendégmunkás randalírozása és italozása miatt. Ukrán vendégmunkásokról van szó. A Kerekes utcai diákszálló kapcsán pedig egy fontos dologra szeretnénk felhívni a figyelmet. Mi vállaljuk, hogy ne külföldi, legtöbbször harmadik világbeli diákok tanuljanak egyetemeinken, mert azok nagy valószínűséggel nálunk telepednek le – miközben fogadhatnánk diákokat az elszakított nemzetrészekről is. Védjük meg magunkat az illegális, de a legális bevándorlóktól is! Azt tapasztaljuk, a téma sokakat foglalkoztat helyben, pártszimpátiától függetlenül. Az elmúlt időszak hírhedtté vált erőszakos bűncselekményei, a belvárosi gyrosos, vagy a Klauzál téri erőszaktevő is legálisan tartózkodott hazánkban. Rés van a kormány pajzsán, a téma komolyan vételt kíván és országgyűlési képviselőinken keresztül közérdekű adatigényléssel kíván a Mi Hazánk élni: nem tudjuk, jelenleg hány befogadott, oltalmazott bevándorló él közöttünk.
A hagyományosan baloldali többségű városrészben a nemzeti oldal kisebbségben van. Ráadásul ősz óta, mintha elengedte volna a Fidesz Budapestet.
Beszédes tény, hogy a Fidesz-KDNP jelöltje, Tempfli József tavaly augusztusig még az LMP tagja volt, és a volt Szovjetunióban végezte katonatiszti tanulmányait. A kormányzóerők nem veszik komolyan ezt a választást, szlogenjük is érzésünk szerint több, mint cinikus („Stresszmentes energia” – Elemi szerk.). A városrész jobboldali szavazóit magukra hagyták, pedig a mérések szerint mintegy 20-25%-nyi stabil szavazóbázisa van a nemzeti oldalnak. Számukra nem lehet hiteles választás az a jelölt, aki szovjet-LMP-s múlttal akarja ellátni a képviseletet. Nagy Zsolt az egyetlen hiteles, nemzeti, jobboldali jelölt. A Momentum egyébként választási vitát kívánt tartani az összes jelölt bevonásával, Gulyás Márton moderálta volna. Ez elmaradt, mert a Momentumon kívül a Mi Hazánk volt az egyetlen erő, amely felvállalta a vitában való részvételt, a Munkáspárt elutasította, a többi induló pedig hallatlanba tette. Sajnos a Momentum pedig nem mert kiállni velünk szemtől szembe egy választási vitára.
Milyen eredményt várnak a vasárnapi választástól?
Erre nagyon nehéz válaszolni, és a részvételiség függvényében nem is szeretnék százalékos jóslatokba bocsátkozni. Az biztos, mi mindent megtettünk, hogy mindenkihez eljussanak üzeneteink. Ezúton is szeretném megköszönni támogatóinknak, szimpatizánsainknak és a pártunk aktivistáinak az áldozatos munkáját. Mind a hat szavazókörbe delegálunk szavazatszámlálót is. Nagy Zsolt, a Mi Hazánk jelöltje is kitűnő munkát végzett, felkészült a megmérettetésre. Hangsúlyozom: a Mi Hazánk az egyetlen párt, amelyik állami támogatás nélkül is felvette a versenyt a parlamenter pártokkal ebben a választási küzdelemben is. Kérünk minden jóérzésű angyalföldit, vasárnap a szavazatával is támogassa programunkat és Nagy Zsoltot, a Mi Hazánk jelöltjét.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready