2020. május 30., szombat, Janka, Zsanett, Vászoly napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:57 Lengyelországban nem kell már maszkot viselni a szabadban és az éttermekben17:38 Rendelőben lopott telefont ez a fiatalember17:21 Tévéseket robbantottak fel Kabulban16:59 Már Bugárnak sem volt bőr a képén tovább ragaszkodni a pártelnöki székéhez16:40 Von der Leyen és Borrell a WHO-ban maradás mellett győzködi Trumpot16:24 Jeruzsálemben egy autista palesztint szabályosan kivégeztek a kiválasztottak16:13 Drogos Tamás kórházba szállítás közben a mentősökre támadt15:54 Az Osztrák Nagydíjjal indulhat a Forma-1-es szezon15:37 Babis holdingja szárnyal: háromszorosára hízott az Agrofert profitja15:11 Hongkong Peking-barát igazságügyi minisztere: "szó sincs az autonómia korlátozásáról"14:55 "Akkor is tudnunk kell, hogy az Isten jó, és jót akar népének"14:34 Foggal-körömmel-vascsővel ragaszkodott az autójához egy meglett komáromi férfi13:56 Párizs, Berlin és London is Washington miatt szomorú13:35 Bulgáriából is zökkenőmentesebb a hazatérés, akkor is, ha a tolvajállamon keresztül történik az utazás13:12 Megbüntettek egy hazudozó román magyargyűlölőt, aki tankokat is bevetne a székelyek ellen
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

Mi más lehetne fontosabb világjárvány idején: a Fidesz kizárását kéri a Néppárt 13 tagpártja

Reklám

Az Európai Néppárt tizenhárom tagpártjának elnöke kéri, hogy zárják ki a Fideszt a pártcsaládból. A Néppárt elnökének, Donald Tusknak címzett levelet többek között Donáth Anna momentumos EP-képviselő osztotta meg a Twitter-oldalán.
A magyar koronavírus-törvényről azt írják, hogy "a liberális demokrácia alapjainak és az európai értékeknek a nyilvánvaló megsértése", mivel korlátlan időre hirdeti ki a vészhelyzetet, és a rendeleti kormányzás lehetőségét adja Orbán Viktor miniszterelnöknek. A néppárti politikusok attól is tartanak, hogy Orbán "az újonnan szerzett hatalmával a kormány még erősebb nyomás alá fogja venni a civil társadalmat."
"Már egy ideje figyeljük a jogállamiság leépítését Magyarországon. A Fidesz tagsága fel van függesztve az Európai Néppártban, mert nem tartotta tiszteletben a jogállamiságot.
A mostani fejlemények azonban meggyőztek minket arról, hogy ezzel a politikával a Fidesz nem maradhat a Néppárt tagja - írják.
A levelet két-két belga és svéd, illetve cseh, finn, görög, litván, luxemburgi, holland, norvég és szlovák tagpártok írták alá, és a dán Konzervatív Néppárt, amelyik már hétfőn is kezdeményezte a Fidesz kizárását.
Tusk kedden szintén levélben kérte a tagpártokat, hogy gondolják át a Fidesz tagságával kapcsolatos álláspontjukat, mivel „politikailag veszélyes és erkölcsileg elfogadhatatlan a koronavírust állandó vészhelyzet bevezetésére használni."
Szerdán Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke is arról beszélt, hogy különösen aggódik Magyarország miatt. Tizenhárom európai kormány pedig közös nyilatkozatban figyelmeztetett arra, hogy bizonyos vészhelyzeti intézkedések veszélybe sodorhatják a jogállamiságot, a demokráciát és az alapjogok érvényesülését.
A néppártiak leveleit is beleértve az összes nyilatkozat kiemelte, hogy a vészhelyzeti intézkedéseknek szigorúan szükségesnek és a céllal arányosnak kell lenniük, időbeli korláttal és az alapos felülvizsgálat lehetőségével felruházva.
Novák Katalin család- és ifjúságügyi államtitkár kedden az ATV-nek adott nyilatkozatában károsnak és megalapozatlannak nevezte a Fidesz kizárására tett javaslatot, és meglepőnek nevezte, "hogy most, amikor Dániában is közel 3000 koronavírusos és majdnem 100 halott van, éppen a Fidesztől féltik a magyar embereket."
Az Igazságügyi Minisztérium közleményben reagált a tizenhárom kormány nyilatkozatára. Egyetértenek azzal, hogy "ebben a kihívásokkal teli időszakban is fenn kell tartanunk és meg kell védenünk a szabadság, a demokrácia, a jogállamiság és az emberi jogok értékeit", és azzal is, hogy ezeknek az elveknek az érvényesülését meg kell vizsgálni minden tagállamban.
(Index)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready