Persze ez még most a járványnak szól, de mi látjuk benne a perspektívát, különösen a c***********k esetében.
A Budapesti Rendőr-főkapitányság V. kerületi Rendőrkapitánysága 2020 januárjában indított nyomozást ismeretlen tettes ellen, mert többen feljelentést tettek, miután egy internetes apróhirdetésen keresztül koncertjegyeket vettek egy férfitől, aki a vételár kézhezvételét követően nem küldte meg azokat a vevőknek.
A nyomozók az adatgyűjtés során azonosították a feltételezett elkövetőt, a 29 éves orosházi B. Szabolcsot, és megállapították, hogy a koncertjegyeken kívül egészségügyi maszkokat és fertőtlenítőket is árult az interneten. Miután a férfi megkapta a termékek vételárát, elérhetetlenné vált, és a készítményeket sem küldte el.
A belvárosi rendőrök B. Szabolcs ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki. A feltételezett elkövetőt 2020. április 3-án a salgótarjáni rendőrök fogták el Salgótarjánban, majd átadták őt a BRFK V. kerületi Rendőrkapitányság nyomozóinak, akik üzletszerűen elkövetett csalás vétsége, üzletszerűen, közveszély színhelyén elkövetett csalás bűntette, valamint jogtalan elsajátítás vétsége miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd – őrizetbe vétele mellett – előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására.​
(Police nyomán)