A Mi Hazánk elfogadhatatlannak tartja az önkormányzatokat érintő elvonások tervét. A járványügyi helyzet miatt a már eddig is alulfinanszírozott önkormányzatokra a korábbiaknál nagyobb teher hárul, ezért nem elvonni, hanem támogatni kellene őket - áll a párt közleményében.

Az önkormányzatisággal és a helyi költségvetésből nehezen gazdálkodó településekkel nem kellene trollkodni csak azért, hogy a ballibeket bosszantsák... - Komáromnak például Mária Terézia adományozott komoly jelentőséggel bíró szabad királyi városi rangot (kép: felvidek.ma)
Örömmel nyugtázzuk, hogy a kormány elfogadta a multikra és a bankokra vonatkozó szolidaritási különadóról szóló elképzelésünket, ezt természetesen támogatjuk. Ugyanakkor felhívjuk a kormány figyelmét arra, hogy azokat, akik a legtöbb pénzt keresik most a járványügyi helyzetnek köszönhetően, vagyis a digitális multikat, mint például a Facebook, valamint a távközlési cégeket kifelejtette a javaslatából. Az önkormányzatok csődbe juttatása helyett ugyancsak javasoljuk, hogy a magyar óriáscégek is vegyenek részt a közteherviselésben.