Alább olvasható a bolsevizált párt elnökségének közleménye:
Mint az ismeretes, kedden a Jobbik - a téma felelősének, a honvédelmi és rendvédelmi bizottság alelnökének, Varga-Damm Andreának a javaslata alapján - megszavazta az állami megfigyelőrendszerről szóló salátatörvényt.
Zoom
Hátha befogadják valahova a barinők...
Tudjuk, hogy a parlamenti kétharmaddal rendelkező Fidesz elfogadta volna a salátatörvénybe rejtett paragrafusokat nélkülünk is, tehát a szavazataink nem befolyásolták a konkrét döntést. A Jobbik frakciója - ha megfelelően tájékoztatják a törvényjavaslat tartalmáról és megfelelően előkészítik számára azt - sohasem adta volna a nevét egy ilyen javaslat elfogadásához. A Jobbik nem egy következmények nélküli párt, ezért a frakcióelnökség felvállalta, elismerte a közvélemény előtt a hibát.
Zoom
A Jobbik vezetésében ugyanakkor egy feloldhatatlan bizalmi válság alakult ki Varga-Damm Andreával szemben, és elvárjuk tőle, hogy vállaljon felelősséget az üggyel kapcsolatosan. A Jobbik összevont elnöksége felszólítja Varga-Damm Andreát, hogy 24 órán belül adja vissza a mandátumát! Amennyiben ő ennek nem tesz eleget, akkor az ellenzéki párt frakcióvezetése kezdeményezi Varga-Damm Andrea kizárását a Jobbik frakciójából.
Zoom
Érkeznek a zseb-proletárdiktátorok a legújabb nagy döntés után (fotó: Jákob Péter/Fb)
Frissítés: "inkább hiszti, mint okkal rettegés" - régóta várhatta már Jakab az ürügyet
"Ez tényleg inkább hiszti, mint okkal rettegés" - ezzel a címmel közölt cikket az említett "nagy megfigyelőrendszerről" az indexes-CIA-s "jólértesült" Dezső András.
Ez az írás bevezetője:
A nemzetbiztonsági törvény módosításakor az ellenzék azonnal farkast kiáltott. Pedig ha alaposabban megnézzük, miket változtattak a titkosszolgálatokat érintő törvényben, láthatjuk, önmagában a törvény szövege semmilyen totális megfigyelésre nem ad lehetőséget, miközben van egy olyan része, ami tényleg figyelemreméltó: a kibertámadás elhárításának "összhangban kell lennie" például a külpolitikai érdekekkel és törekvésekkel. Egyébként bármilyen nemzetbiztonságot érintő törvényváltozáson rúgozni azért is tűnik álszentnek, mert a nemzetbiztonsági szolgálatok parlamenti kontrollja már közel két éve gyakorlatilag ellehetetlenült – függetlenül attól, milyenek a vonatkozó törvények.
Azt írja egyebek mellett:
a törvényjavaslatban, ami a parlamenten átment, szó sincs arról, amitől az ellenzék retteg. Mindössze azt teszi lehetővé, hogy a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat ellenőrizhesse a hírközlési hálózatok forgalmát, ami a kibertámadások elleni védekezés egyik alapja.
(...)
Szó sincs tehát arról, hogy a titkosszolgálatok a jövőben rálátnának az önkormányzatok levelezéseire, márpedig a törvénymódosítást sok ellenzéki ilyen narratívával keretezte a sajtóban.
(...)
Az MSZP ugyan nem szavazta meg, de a párt „titkosszolgálati szakértője”, Molnár Zsolt ezt a lépést nem szakmai indokokkal kifogásolta, sokkal inkább általánosságban bírálta a Fidesz hatalomgyakorlási módszereit.
(...)
ha a törvénymódosítást alaposabban megnézzük, nem látszik, miért kiált farkast az ellenzék, és miért éppen most.
A fentiek fényében tehát nincs szó semmilyen nagy botrányról vagy hibáról, ami indokolta volna Varga-Damm kirúgását. Az sokkal inkább, hogy a legutóbbi jobbikos tisztújítás előtt ő is bejelentkezett az elnöki székért, és Jakabbal szemben nemzeti politizálást ígért. Abba a fenti fotók alapján inkább ne is menjünk bele, hogy ez mit jelentett volna, az viszont nyilvánvaló, hogy a Jakab-féle kis énképproblémás-paranoiás mitugrászok, ha hatalomra kerülnek, egyik legfontosabb célkitűzésük a mindennemű konkurencia likvidálása lesz.
Inkább erről szól ez a történet, január óta várhatta hősünk az alkalmat. Reméljük, máris méregeti a következő veszélyforrást, akitől a hatalmát féltheti...
2. frissítés: Varga-Damm Facebookon közölte: nem adja vissza mandátumát
Alább olvasható a bejegyzése:
Kedves Jobbikos Bajtársaim!
Kedves Barátaim!
Tisztelt Választópolgárok!
A Jobbik Magyarországért Mozgalom vezetése a tegnapi napon a következőt közölte velem: felszólítanak országgyűlési képviselői mandátumom visszaadására. Miről is van szó? Az Országgyűlésbe beérkező javaslatot először a frakcióelnökség látja, s dönti el, hogy kit kér fel témafelelősnek. Engem a két év alatt 52 alkalommal kért fel. Témafelelősként és szakpolitikusként letettem egy ajánlást a T/10309 számú javaslat szavazására kellő időben a frakcióvezetés asztalára, ami 37 törvényt módosított 192. §-on keresztül. Részemről a szakmai döntést meghoztam, ezért természetesen vállalom a felelősséget. A törvényjavaslat járt a Honvédelmi és rendészeti Bizottságban, az Igazságügyi Bizottságban és a Törvényalkotási Bizottságban. A frakcióvezetésnek volt bőven ideje, hogy ezt a törvényjavaslatot áttanulmányozza mind a kiosztás előtt, mind azt követően. Mindezek tudatában a frakcióvezetés meghozta a politikai döntést is, mely az én szakmai ajánlásommal egybehangzó volt.
A frakcióvezetés döntése értelmében a frakció a törvénymódosító javaslatcsomagot megszavazta a frakcióigazgató felhívására. Megnyugtató volt számomra, hogy a szavazás napján később a Jobbik azon szakmai támogatója, aki a problémásnak nevezett új szabályozás ügyében szaktekintélynek tekinthető, írásban közölte, nem követtem el hibát.
A szavazás utáni napon reggel - megdöbbenésemre - a frakcióvezetés felülbírálta a saját korábbi döntését, azt helytelennek bemutatva – szakmai érvekkel alá nem támasztva -, bocsánatot kért a polgároktól.
Ebből a folyamatból a Jobbik vezetése arra a döntésre jutott, hogy mindezért személyemet terheli a felelősség, s ezért nekem 24 órán belül vissza kellene adnom a mandátumomat. A keddi szavazási napon 21 javaslatról szavaztunk, amelyből 6 volt a nekem kiosztott téma. Négy javaslatnál nemet ajánlottam a frakciónak, kettőnél igent. Ezen a szavazási napon a Jobbik frakció négy alkalommal szavazott együtt a kormánypártokkal a frakcióvezetés döntése alapján.
Azért volt kedvező számomra, hogy a mandátum kérdésében 24 óra rendelkezésemre állt a döntés meghozatalához, mert ez elegendő idő volt arra, hogy megismerjem a Jobbik tagságának, s a támogatóimnak e döntéssel kapcsolatos kérését. A mintegy összesen 1200 üzenetnek, levélnek, telefonhívásnak, vagyis az aktív tagság jelentős része kérésének eleget téve, nem hagyom cserben sem a Jobbik közösségét, sem az engem támogató polgárokat, ezért nem adom vissza a mandátumomat.
3. frissítés: amikor Jákobok emlegetik a Szent Koronát:
Nincs meglepetés: Varga-Damm Andrea a becstelenséget választotta
Varga-Damm Andrea a saját esküjét megszegve döntött úgy, hogy a tisztesség és becsületesség számára csupán a külvilágnak szóló üres lózungok, és megtartja a párttól kapott országgyűlési mandátumát annak ellenére, hogy visszaadásáról a Szent Korona előtt tett esküt. Súlyosbító körülmény, hogy Varga-Damm Andrea jogvégzett ember, aki elméletben nagyon is jól tudja, hogy az adott szó kötelez.
Esküjének megszegésén túl legalább ugyanilyen súlyú bűn, hogy - szemben a Jobbik frakcióvezetésével - a mai napig nem ismerte el, hogy hibázott, helyette a megfigyelési törvényt bíráló választókat gyalázta a közösségi médiában, butának nevezve a szavazókat.
A Jobbik számára a választó szövetséges, akit nem lehet megalázni. Főleg nem egy országgyűlési képviselőnek. Aki ilyet tesz, azzal nem kívánunk közösséget vállalni.
A Jobbik elnöksége