Nem kevesebbre vállalkozott az ország egyik legnagyobb közpénznyelő bűnszervezete, mint a Mi Hazánk Mozgalom betiltása. A derék demokrata cigányok úgy képzelik el jogállamiságot, hogy összegyűjtenek néhány aláírást, majd szépen benyújtják azt a "parlament őszi ülésszakán". Hogy hová, az nem derül ki az alábbi közleményből, de az sem, hogy mégis mit várnak egy közjogilag semmit sem jelentő pr-eseménytől.
Zoom
A 2019 decemberében megválasztott ORÖ-testület (kép: Romnet)
Az Országos Roma Önkormányzat közleménye
(A helyesírási hibákat szándékosan nem javítottuk, ezért olvasóink elnézését kérjük - a szerk.)
Aláírásgyűjtésbe kezd az Országos Roma Önkormányzat, hogy a bíróság megszüntesse a "Mi Hazánk Mozgalom" pártot, amelyhez nemcsak a magyarországi romák támogatottságára számít, de minden olyan emberre is, aki az előítélet bármely formáját elutasítja. Az aláírásgyűjtő-standok a települések központjaiban lesznek felállítva.
Az elmúlt hetek eseményeiből látható, hogy a Toroczkai László vezette párt a roma kártyát húzta elő. Mivel a "Mi Hazánk Mozgalom" párt támogatottsága a legutóbbi közvélemény-kutatás szerint csupán 1 % körül mozog, ezért farkast kiáltottak egy olyan ügyben, ahol nem is volt, mivel a Deák téri gyilkosságban az elkövető nem roma származású.
Farkas László az Országos Roma Önkormányzat elnökhelyettese (csak megjelent az a bizonyos farkas... - a szek.) elmondta, több mint 50 000 aláírást kívánnak összegyűjteni a nyár folyamán, amelyet a parlament őszi ülésszakán kívánnak benyújtani.
Farkas László elnökhelyettes azt is elmondta a sajtó számára, hogy a büntető-feljelentéseket megtették a "Mi Hazánk Mozgalom" párt vezetői ellen. Emellett levélben fordulnak Orbán Viktor miniszterelnök úrhoz, és Pintér Sándor belügyminiszter úrhoz személyes egyeztetés céljából.
Országos Roma Önkormányzat
(Kuruc.info)