Egy momentum alatt hülyét csinált magából a baloldali képviselő Újbudán - vette észre a 888. És akármennyire is az egyik legémelyítőbb kormánylap, ebben igazuk van.
Újabb gyöngyszemre bukkantunk - írja a lap - a Hitlert éltető László Imre polgármesterről elhíresült, újbudai képviselő-testületi ülésről készült videóban.
Egy Daám Alexandra nevű Momentumos képviselő próbálja leckéztetni a Fidesz-KDNP frakció tagjait, és történelmi kiselőadást próbál tartani az általa többször „árbájthájdnak” nevezett dél-afrikai APARTHEID-rezsimről, de láthatóan fogalma nincs miről is beszél:
Ezután lep meg igazán bennünket a lap, mert le mer terroristázni - tényszerűen - egy Nobel-békedíjas izraeli miniszterelnököt:
Itt egyébként hasra kéne esnünk Mandela Nobel-békedíjától, amit egyébként olyan „jeles” személyek is megkaptak, mint a néhai izraeli miniszterelnök Menachem Begin aki az 1940-es években az Irgun nevű terrorszervezet vezetőjeként felelős több száz brit és más külföldi személy haláláért, vonatrobbantásért, rendőrőrsök megtámadásáért, szállodarobbantásért. Vagy ott van Barack Obama, aki gond nélkül folytatta az iraki, afganisztáni hadműveleteket és az ún. „arab tavasz” elindítását is az ő elnöksége alatt segítette a CIA.
A kerületi momentumos képviselőkre egyébként is jellemző, hogy a cinikusnak szánt ostoba hozzászólásaik többsége nyomokban sem tartalmaz semmiféle szakértelmet vagy történelmi ismereteket - zárja a videót elnézve könnyen elhihető értékeléssel cikkét a 888.
Nemzetközi kapcsolatok, akadémiai szabadság, CEU
Minket ezen a ponton már elkezdett érdekelni, hogy ki ez a Daám Alexandra, aki semmitmondásba csomagolta a műveletlenséget. Aminél valójában többről van szó, hiszen ha valaki nem ismeri az apartheid szót, mert "szegregált" szinten pallérozódott, az is rákereshet, ha tudja, hogy vitatkozni fog róla. És tegyünk még valamit hozzá: pár perc alatt két nekifutásból kétszer pontosan ugyanúgy rontja el nagy meggyőződésből, ami nem teszi túl valószínűvé a furcsa nyelvbotlás esélyét.
A tudós hölgy azonban nem ragadt meg a felvétel alapján feltételezhető nyolc általánosnál. A Momentum honlapja szerint női képviselő-követő programban vesz részt, "nemzetközi kapcsolatok szakértő", újbudai frakcióvezető és a helyi pártszervezet kommunikációért felelős elnökségének is a tagja. A Facebook-oldala szerint több egyetemen is járt nemzetközi kapcsolatok szakra, beszél angolul és németül. Talán a müncheni születés és az Andrássy Egyetem német nyelve okozhatja a problémát, de valahogy kétségeink vannak, hiszen a német professzorok és politikusok képesek jól kiejteni a nehéz szót... Ha nagyon elnézőek vagyunk a "hájd" németesség miatt még érthető, az "árbájt" (németül a munka jelentésű Arbeit szó kiejtése, lásd még Arbeit macht frei... hoppá, csak nem a becsontosodott nácizás a kulcs?) már kevésbé.
Daám egyébként az akadémiai szabadság és a CEU híve, jó reklámhordozója a liberális "tudásfölénynek" és a női kvóta előnyeinek:
Zoom
(Kuruc.info)