A Media1 több forrás által is megerősített információja szerint kezdetét vette az Index további működésének fenntartása érdekében egy új szerkesztőségi stáb felépítése. A folyamat jelenleg a toborzásnál tart.
Zoom
Forrás: RTL Klub-videó a tegnapi tüntetésről
Arról nincs lapnak információja, hogy a mostanival azonos létszámmal működtetnék-e tovább az oldalt, vagy kevesebb emberrel, illetve változik-e a rovatstruktúra, de azt már biztosan állítja, hogy
történtek is konkrét megkeresések újságírók, szerkesztők felé, hogy érdekelné-e őket valamilyen pozíció a lapnál.
A cél az, hogy miután Bodolai László, az Index.hu Zrt. igazgatósági elnöke, és egyben a tulajdonos Magyar Fejlődésért Alapítvány kuratóriumi elnöke a héten elbocsátotta Dull Szabolcs főszerkesztőt, és a nagyjából 90 fős Index-stábból szinte mindenki, több mint 80 fő úgy döntött, távozik, az oldal működése a távozásokat követően is biztosítható legyen.
Az Index jelenleg „csökkentett üzemmódban” működik. Az oldal tartalmát főleg az állami Magyar Távirati Iroda (MTI) híreivel töltik a régi, távozó stáb jelenleg felmondási idejüket töltő tagjai.
Természetesen amennyiben később a majdani stáb tagjairól megtudunk valamit, azaz a megkeresett újságírókkal ténylegesen is megállapodás jön létre, arról a későbbiekben még beszámolunk, hiszen a nevek, illetve a felkért munkatársak szakmai előélete előre vetítheti, hogy vált-e irányt az Index vagy sem. A megkeresett potenciális stábtagok, újságírók, szerkesztők nagy dilemma előtt állnak: ha elvállalják a feladatot, számolniuk kell azzal, hogy miután az előző stáb viharos körülmények között távozik, lesznek akik megbélyegzik az újakat, ráadásul kérdésesnek tűnik, hogy a magyar médiaipart is súlyosan érintő koronavírus miatt amúgy is nagy zuhanásban lévő hirdetési piacon az Index a mostani válságát túl tudja-e élni, illetve hajlandók lesznek-e kitartani, illetve visszatérni az olvasók, vagy a régi stábbal együtt ők is hűtlenek lesznek - lamentál a Media1.