Újabb társasággal gyarapodott júliusban Mészáros Lőrinc céghálója - vette észre az Mfor a cégkivonatokban.
Nyáron, a karanténból való kiszabadulás idején is zajlott az élet a volt felcsúti polgármester vállalkozásainál. Mészáros Lőrinc egy újabb céget alapított, amivel ráadásul egy eddig még nem igazán ismert területen kívánja megvetni a lábát.
Zoom
Mészáros Lőrinc és felesége, Mészárosné Kelemen Beatrix
A cégkivonatok tanúsága szerint július 6-án alapította meg a Talentis Protect Zrt.-t, melyet a cégbíróság csak hetekkel később, július 21-én jegyzett be. Az 5 millió forintos jegyzett tőkével létrehozott cég fő tevékenysége - a cégnévvel egybecsengően - biztonsági rendszer szolgáltatás lett, ám emellé még jó néhány tevékenységet felvettek. Ez alapján komolyan szeretnének a biztonsági szolgáltatók piacára belépni, hiszen szükség esetén foglalkoznának még:
  • személybiztonsági tevékenységgel,
  • építményüzemeltetéssel,
  • nyomozással,
  • egyéb épület-, ipari takarítással,
  • általános takarítással,
  • de akár üzletviteli és egyéb vezetési tanácsokat is adnának.
Nem biztos, hogy a biztonsági szolgáltatások területén könnyű lesz Mészáros Lőrincnek megvetnie a lábát, hiszen a piacon van már néhány elég nagy szereplő, melyek az állami megbízások területén is megkerülhetetlennek tűnnek. Az egyik a Fidesz kedvenc őrző-védő cégeként elhíresült Valton-Sec Zrt., a másik pedig a belügyminiszter, Pintér Sándor "volt" cége, a Civil Biztonsági Zrt. Ha azonban abból indulunk ki, hogy milyen méreteket ölt Mészáros Lőrinc cégbirodalma, abban milyen jelentős cégek vannak (a teljesség igénye nélkül például az MKB Bank, Európa legnagyobb izocukor-gyára, tőzsdei cégek), akkor könnyen juthat - gyakorlatilag házon belül is - megbízásokhoz, írja a lap.
Az új cég egyébként a Talentis Group Zrt. leányvállalataként jött létre, a Talentis Group egyedüli részvényese a Mészáros házaspár.
A Talentis Protect operatív irányításában a házaspár nem, a gyerekeik annál inkább részt vesznek. Mészáros Beatrix, Homlok-Mészáros Ágnes és az ifjabb Mészáros Lőrinc igazgatósági tagokként kerültek bejegyzésre, a cég ügyvezetőjének pedig Hampó Norbertet jelölte meg Mészáros Lőrinc.
Hampó Norbert egyébként nem ismeretlen a volt felcsúti polgármester számára, és nem is nevezhető tapasztalatlan biztonsági szakembernek, az elmúlt időszakig ő volt ugyanis a Mátrai Erőmű Zrt. biztonsági vezetője.