2020. október 1., csütörtök, Malvin napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 "Megvédjük az édesanyákat az LMBTQP-szörnyektől!" - Toroczkai tüntetésre hív22:21 Vádat emeltek a portugál bevándorlási hatóság három munkatársa ellen, amiért halálra vertek egy ukrán férfit22:05 Vészhelyzet lép érvénybe Felvidéken21:50 Mindössze négy év fogházat kapott Molnár Ricsi - haza is engedték, mert amúgy is csak néhány hónapot kellene letöltenie21:36 EP-alelnök: "ki kell éheztetni pénzügyileg" Lengyel- és Magyarországot21:22 A Klubrádió és a 168 Óra nem lesz többé fegyver Slomó kezében az antiszemitizmus elleni harchoz20:55 A népmese napjára időzítve...20:42 Azerbajdzsán izraeli harci eszközökkel támadja az örményeket20:24 Az amerikai média egyöntetűen negatívan ítélte meg Trump és Biden első elnökjelölti vitáját20:12 Daganat vitte el a homokost, aki a világon elsőként gyógyult meg a HIV-fertőzésből19:52 Edzett, fehér, heteroszexuális férfiak üzentek a négygyermekes magyar családanyákat fenyegető férgeknek19:31 Bíróság elé állították az Audi igazgatótanácsának volt elnökét18:44 Tényleg nincs megállás? Már felolvasást is tartanak gyerekeknek a buzeráns királyfikról18:22 Drogos hulladékok a Nyugati téren: a faroklengetés rendben van, de a videózás sérti a jogaikat18:06 Az oláh szenátus vörös többsége ismét megszavazta a Trianon-törvényt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Őrizetben a milliárdos állami támogatást kapó, veszélyes baktériumot tartalmazó ásványvizet gyártó cégcsoport vezetője

Reklám

Kedden kora reggel a NAV Bűnügyi Igazgatóságának munkatársai jelentek meg Kerekegyházán egy élelmiszeripari cégcsoport telephelyén, iratokat szedtek össze, számítógépeket gyűjtöttek be, IT-mentéseket végeztek, benéztek a raktárakba, irodákba. Ezt megelőzően pedig, hajnalban őrizetbe vették a cégcsoport irányítóját, tulajdonosát, Bajáki Edét – értesült a 24.hu több forrásból.
Zoom
A Hírös-Vitál és a Gladiolus-cégcsoport kerekegyházi telepén felépült csarnokok (fotó: Mohos Márton /24.hu)
Információjuk szerint rajta kívül még hárman kerültek őrizetbe, a bíróság dönt arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e őket. Szerdán a NAV folytatta a razziát a telephelyen.
Bajáki ügyvédje annyit mondott a lapnak, ügyfele ártatlannak tartja magát, és tanulmányozzák azokat az iratokat, amelyeket kaptak. Az adóhatóság annyit írt, hogy „folyamatban lévő ügyről a NAV nem hozhat nyilvánosságra részleteket.”
A cégcsoport két zűrös ügyét a 24.hu derítette ki.
  • A Gladiolus Kft. hatástalan kézfertőtlenítőt terített, és még a koronavírus-járvány európai terjedésének kezdetén is szállított ki belőle. Miután a lap megpiszkálta az ügyet, a megyei tisztifőorvos kivonatta a forgalomból a kézfertőtlenítőt, mivel használata járványügyi kockázatot rejt. Ez után a NAV razziát tartott a raktáraknál.
  • Nem sokra rá arról számoltak be, hogy veszélyes baktériumot tartalmaz a cégcsoport másik tagja, a Hírös-Vitál Zrt. által gyártott Hírös ásványvíz. A problémás vízből a Gladiolus szállított be az Országos Vérellátó Szolgálathoz, még a koronavírus-járvány alatt is, több ezer palackkal. A megyei kormányhivatal ez után betiltotta a palackozást, és kivonta a forgalomból a szénsavmentes ásványvizet.
A lap szerint a NAV-vizsgálat most a Hírös-Vitálra koncentrál. Ez a cég 2017-ben bő 7 milliárd forintos állami támogatást kapott egy élelmiszeripari feldolgozóüzem építésére a kerekegyházi telepen.
A cég több száz dolgozó foglalkoztatását vállalta, a telepen azonban messze nincs ekkora mozgás, a befőttrészleg több mint egy éve áll, az ásványvíz-palackozás több hónap szünet után nemrég újraindult, aztán megint leállt, a chipsüzem áll, a lekvárkészítés kisüzemi méretekben folyik csak. Az állami támogatást csarnokokra és technológiára, gépsorokra kapta a cég. A csarnokok állnak, de a NAV nyomozóit kifejezetten foglalkoztatták a helyszínen a gépsorok, amelyek Kínából érkezhettek, használtan.
A Hírös-Vitálban tulajdonostárs a piarista rendhez köthető PBG FMC Kockázati Tőkealap, a piaristák pedig egyik tagjukat, a tartományfőnökség forrásszervezési igazgatóját, Svastits Gézát delegálták a cégbe, ő is a Hírös-Vitál igazgatósági tagja az Opten céginformációs adatbázisa szerint. (Bajáki Ede egyébként Kecskeméten piarista iskolába járt.) Svastist a lap kérdésére azt írta: "Szomorúan és megdöbbenve vesszük tudomásul, hogy ez történik az említett vállalkozással. A cég elleni hatósági vizsgálatról nincs további információnk."
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready