"Virradat" programja keretében földosztásba kezd a Mi Hazánk Mozgalom, azokon a településeken, ahol a párt színeiben politizáló polgármester vezeti az önkormányzatot - jelentette be a szervezet elnöke szerdán sajtótájékoztatón Budapesten.

A vidék elnéptelenedésének megállítása érdekében, Ásotthalmon, Cserháthalápon és Homorúdon kezdődik meg a földosztás - közölte Toroczkai László.
A program keretében olyan magyar állampolgárok juthatnak egy-egy holdnyi földterülethez, akik szeretnének a magyar föld közelébe visszamenni - tette hozzá.
Példaként említette, hogy Ásotthalmon számos elhagyott tanyahely áll rendelkezésre. Van, amelyik önkormányzati tulajdonú, ám a többség magántulajdonban van, így a település anyagi lehetőségei határozzák meg a földosztás mértékét.
Ugyanakkor támogatást kívánnak nyújtani a családoknak a házépítéshez is; ehhez több vállalkozás felajánlotta már a pártnak a segítségét - fűzte hozzá.
Arról is szólt, hogy a "Virradat" program része, hogy elősegítsék élelmiszer-feldolgozó üzemek telepítését a kistelepüléseken. Ennek keretében, a Belügyminisztérium 200 millió forintos támogatásával megkezdődött egy chipsgyártó üzem létrehozása Ásotthalmon - mondta Toroczkai László.
A sajtótájékoztatón Éberling Balázs, a Baranya megyei Homorúd polgármestere bejelentette, hogy belépett a Mi Hazánk Mozgalomba.
(MTI)