Bezár!
2021. április 13., kedd, Ida, Béla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
08:22 Először lesz női főszerkesztője a Reutersnek08:09 Washington megállapodott három országgal határellenőrzésük fokozásáról07:55 Ausztráliában 700 ezer oltás után két vérrögösödéses esetet észleltek07:45 A Johnson & Johnson megkezdte vakcinájának európai szállítását07:32 Putyin: Moszkva kész a nemzetközi együttműködésre a világűrben06:48 Több százan váltottak már jegyet és kezdtek felkészülni a Virgin Galactic által szervezett űrutazásokra21:42 Kisfiút rendelt magának egy gyömörei pedofil21:23 WHO: korántsem ért véget a járvány21:05 Szivárványcsalád amerikai módra: egy szülő pert indított, hogy összeházasodhasson a saját gyermekével20:57 Teszthamisítókra csaptak le Romániában20:44 Irán több téren leállítja az együttműködést az EU-val a szankciók kiterjesztése miatt20:23 Megerőszakoltak egy kiránduló nőt egy budai turistaútvonalon20:04 Bécs május 2-áig meghosszabbítja a teljes zárlatot19:37 Valóra váló összeesküvés-elméletek: beültethető csipet fejleszt a Pentagon a "vírus ellen"19:15 Lövöldözés volt egy párizsi kórháznál
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Politikusbűnözés :: :: Hozzászólások

Bűnözők ajánlgatnak ügyfelet a fideszes ügyvédnek, de állítja, betartja a törvényt - az írásszakértő nem így látja

Reklám

Augusztus elején öt napon belül négy alkalommal gyulladt ki a Bár községben található Sauska-kastély. A második tűznél gyakorlatilag teljesen leégett az épület, amelyben a katasztrófavédelem munkatársai egy férfi holttestét találták. A tulajdonosét, a 62 éves Mészáros Istvánét, akinek teste teljesen összeégett. A Privatkopo.hu június végén két cikkben foglalkozott a szenvedélybetegséggel küzdő milliárdos aggasztó életkörülményeivel, azzal, hogy erőszakos cigánybűnözők jelentek meg a környezetében, akik egyértelműen a vállalkozó mesés vagyonának megszerzésén mesterkedtek, amelynek érdekében Mészárost teljesen elzárták a külvilágtól, a mobiltelefonját is elvették. Már akkor „benne volt a levegőben”, amennyiben a hatóságok nem lépnek közbe, az események előbb-utóbb tragédiába torkollnak. Nem léptek - írja újabb cikkében a lap.
Zoom
Ahogy arról a bűnügyi portál - és lapunk - júniusban beszámolt, április végén 8-10 főből álló cigánybanda szállta meg az egykor sikeres nagyvállalkozó, a többmilliárdos vagyont felhalmozó Mészáros István XII. kerületi luxusvilláját. A társaság tagjai közül korábban többen voltak büntetve súlyos, erőszakos jellegű bűncselekmények elkövetése miatt.
Az ügy kulcsszereplője egy ügyvéd, dr. Péczely Attila volt, aki a bűnbanda felbukkanásával egy időben vette át Mészáros jogi ügyeinek intézését az üzletember akkori ügyvédjétől, aki 23 éven keresztül látta el a vállalkozó képviseletét. Dr. Péczely a Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat tagja, a Fidesz-KDNP képviselője.
Egy bűnöző ajánlotta a milliárdosnak
Az új ügyvéd és Mészáros nem ismerték egymást, korábban soha nem találkoztak. A kapcsolat létrejöttéről a jogász telefonon mindössze annyit volt hajlandó elárulni a Privatkopo.hu-nak, hogy „valaki” ajánlotta őt a milliárdosnak. Azt, hogy ki, ügyvédi titoktartásra való hivatkozással nem közölte, mindössze annyit mondott, hogy „egy bűnöző” volt az ajánlója.
Dr. Péczely színrelépését követően született három nagy jelentőséggel bíró dokumentum. Az első 2020. május 4-én. Ebben Mészáros István - magánszemélyként - teljeskörű meghatalmazást adott egy Kiss József nevű személynek, hogy a hatóságok előtt a nevében, helyette eljárjon, őt képviselje. Egy formanyomtatványról volt szó, amelyet kézírással töltöttek ki.
Zoom
Hét nappal később, 2020. május 11-én újabb meghatalmazás készült. Ebben Mészáros István - mint ügyvezető, cégtulajdonos - már azzal hatalmazta meg Kiss Józsefet, hogy a milliárdos vagyonnal rendelkező gazdasági társasága nevében „a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, a Magyar Posta, bíróságok, valamint pénzintézetek, gazdasági társaságok, más hatóságok és állami szervek előtt teljes jogkörrel eljárjon, a kft.-t az ügyvezető helyett és nevében képviselje”. Ezzel Kiss gyakorlatilag korlátlan hatalmat kapott a vállalkozó többmilliárdos vagyonnal rendelkező cégében.
Zoom
Június 4-én készült a harmadik meghatalmazás, amelyben Mészáros István - mint az EUROVIA Kft. ügyvezetője, a DÉT-COM Zrt. vezérigazgatója, az OPTEL Kft. ügyvezetője, és az EUROVIA ’93 Kft. ügyvezetője - meghatalmazta Kiss Józsefet, hogy a nevezett vállalkozások „teljes könyvelési anyagát, főkönyvi kivonatait, bevallásait, továbbá a könyveléshez tartozó összes kiegészítő mellékletet a gazdasági társaságok könyvelését ellátó könyvelőtől átvegye, és a fentiekben rögzített feladatok ellátása során az ügyvezető helyett és nevében eljárjon”.
Zoom
Az utóbbi kettő, céges meghatalmazást dr. Péczely Attila ügyvéd ellenjegyezte.
Kerületi rendőrkapitány: „amennyiben bűncselekményre utaló bejelentés, információ érkezik hozzánk, a szükséges intézkedéseket megtesszük”
A Budapest XII. kerületi Hegyvidéki Önkormányzat 2020. június 25-i képviselőtestületi ülésén a BRFK XII. kerületi Rendőrkapitányság vezetője beszámolt a kerület közbiztonsági helyzetéről. A Magyar Kétfarkú Kutya Párt képviselője a Privatkopo.hu cikkeivel összefüggésben kérdést tett fel a rendőrkapitánynak. Sztanyó István alezredes megnyugtatott mindenkit: „bizton ki tudom jelenteni, amennyiben bűncselekményre utaló bejelentés érkezik hozzánk, akár információ, akkor a szükséges intézkedéseket megtesszük”.
Dr. Péczely - aki a Fidesz-KDNP képviselőjeként tagja a grémiumnak - „megszólítva érezte magát”, ezért szükségesnek tartotta, hogy reagáljon a kutyapárt politikusának kérdésére.
„Az ügyvédi titoktartás keretein belül, és azt betartva, azt el tudom mondani a képviselőtársamnak, hogy egyrészt, ha valamit én ellenjegyzek, egy okiratot, az biztos, hogy az ügyfél előttem írta alá, az is biztos, hogy a magyar jogszabályokat és kamarai előírásokat betartva járok el minden esetben, ahogy jelen esetben is tettem” - jelentette ki a fideszes politikus:
Ennek fényében különösen érdekes az a - Privatkopo.hu birtokába került - független írásszakértői vélemény, amelyben gyakorlatilag az került rögzítésre, hogy a május 11-én és a június 4-én kelt, dr. Péczely Attila ügyvéd által ellenjegyzet meghatalmazásokat nagy valószínűséggel nem Mészáros István írta alá, a dokumentumokon szereplő aláírások hamisak.
Nagy valószínűséggel nem Mészáros kezétől, hanem ismeretlen személytől származhatnak
A nagy tapasztalattal rendelkező, elismert írásszakértő-írásazonosító, grafológus, krimináltechnikai szaktanácsadó - egyebek mellett - a következő megállapításokat tette a 2020. július 13-án készült szakvéleményében:
Zoom
A szakember az aláírások közötti eltéréseket konkrétan is megjelölte:
Zoom
Az írásszakértő megvizsgálta a hivatkozott dokumentumokon látható, állítólag a meghatalmazottól, Kiss Józseftől származó aláírásokat is, amelyekkel összefüggésben megjegyezte:
Zoom
Érdekes momentuma lehet az elmúlt hónapok eseményeinek az, hogy míg korábban a cigánybűnözők előszeretettel lobogtatták a különböző hatóságok emberei előtt a szóban forgó meghatalmazásokat, azt követően, hogy a Privatkopo.hu 2020. június 22-én megjelent cikkében megszellőztette, a meghatalmazásokon látható, állítólag Mészáros Istvántól származó aláírások hamisak lehetnek, attól a naptól kezdve már senkinek nem mutogatták a dokumentumokat.
A bűnügyi portál értesülése szerint a nyomozó hatóság munkatársai keresik a meghatalmazások eredeti példányát - egyelőre nem találják. Pedig az azokat ellenjegyző ügyvéd, dr. Péczely Attila irodájában - a vonatkozó előírások szerint - mindkét iratból fellelhetőnek kellene lennie egy-egy eredeti példánynak.
Zoom
Az ügyvéd egyébként a Privatkopo.hu első cikkének megjelenését követő napon azonnali hatállyal megszüntette Mészáros István jogi képviseletére vonatkozó megbízásait, erről a bűnügyi portált írásban tájékoztatta.
Nem közölte, miért adta vissza viharos sebességgel a megbízást
„Dr. Péczely Attila ügyvéd a mai napon (2020. június 17.) írásban arról tájékoztatta a Privatkopo.hu bűnügyi portált, hogy Mészáros István jogi képviseletére vonatkozó megbízását minden eljárásra kiterjedően megszüntette. Közölte továbbá, hogy önkormányzati képviselői tevékenysége és ügyvédi munkája, megbízása között semmilyen összefüggés nem állt fenn.”
Az ügyvéd közleményében nem tért ki viharos sebességgel történt felmondásának okára.
Tekintettel arra, hogy a milliárdos férfi halálát megelőzően - és azt követően is - elképesztő események történtek, sőt, maga a haláleset körülményei is hemzsegnek a kérdőjelektől, a Privatkopo.hu tényfeltáró cikksorozatban dolgozza fel az elmúlt hónapok történéseit - hiteles dokumentumok és rejtett technikával készült hangfelvételek alapján - ígéri a portál.
A cikkben említett korábbi anyagok:Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready