14 éve, 2006. szeptember 18-án foglalták el a tüntetők az MTV székházat, miután a gyurcsányista MTV elnök megtagadta a rendszerváltást és a csalással hatalomra jutott, de lebukott szocialista-liberális kormány távozását követelő petíció ismertetését és a rendőrség erőszakot alkalmazott - írja közleményében Gaudi-Nagy Tamás.
Budaházy György, dr. Gaudi-Nagy Tamás és Toroczkai László a Polgári Mulató színpadán 2020. szeptember 18-án az őszödi beszéd kapcsán kirobbant népfelkelés 14. évfordulóján emlékezett vissza az akkori eseményekre.
A teljes beszélgetés:
Félórás összefoglaló:
Másnap délelőtt Gyurcsány, akkori miniszterelnökként eligazítást tartott a rendőri vezetőknek és ezt követően 2006. szeptember 19-én megkezdték a rendőrterror keretében végrehajtott módszeres embervadászatokat a budapesti utcákon. Két napon át több száz embert bántalmaztak, kínoztak, vettek önkényesen őrizetbe és vontak koncepciós eljárások alá.
2006. szeptember 23-án a Pesti Központi Kerületi Bíróságon csaknem 50 összevert, meghurcolt fiatalt helyeztek előzetes letartóztatasba koncepciós eljárások keretében. Ezekben a napokban közel 200 letartóztatást rendeltek el futószalagon a bíróságok elsőfokon, ezen önkényes döntéseket 90%-ban másodfokon megsemmisítették.
Mindezt követte az október 23-i totális rendőrterror szemkilövésekkel, kardlapozással, brutális és tömeges rendőri akciók sorozatával.
Büszke vagyok arra, hogy a 14 évvel ezelőtti népfelkelés részese lehettem: számos elkötelezett hazafias jogász kollégával együtt nemzeti jogvédőként küzdöttem együtt a hatalmát rendőri erőszakkal megtartó gyurcsányi rendszer jogsértései ellen, amely kapcsán Európa 1956-hoz hasonlóan tétlen maradt.
Nem adjuk fel a küzdelmet a 2006 őszi igazságtételért.
Ideje van már végre a teljes 2006 őszi igazságtételnek: az ellenállóknak, ideértve Budaházyéknak amnesztia, a felelősöknek terrorcselekmény miatt fegyház és a kártérítésből érthetetlen módon kihagyott 14 jogsértett Kossuth téri tüntető jóvátétele.
A 2006 őszi rendőrterror politikai és rendőri vezetői a felelősségre vonást nem kerülhetik el, a terrorcselekmény soha nem évülő bűntett.
A Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvédeivel a rendőrterrorral és több száz koncepciós eljárással szemben védtük az ellenállókat, a meghurcolt civileket túlnyomórészt sikerrel. Erről szóló jelentésünket 2016-ban kiadtuk. Ezt rövidesen digitális formában mindenki számára elérhetővé tesszük, mert fontos, hogy a sokak által nem ismert vagy elfeledett rendőrterrorral és felelőseivel tisztában legyenek hazánk valasztópolgárai.