Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden ellátogatott a budapesti Rumbach Sebestyén utcai zsinagógába, ahol Heisler Andrással, a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (Mazsihisz) elnökével tárgyalt - közölte a Mazsihisz az MTI-vel.
Zoom
A közlemény szerint a látogatást követő zárt körű megbeszélésen Heisler András köszönetét fejezte ki a magyar-izraeli kapcsolatok "példás alakulása" miatt, majd rövid áttekintést adott a magyarországi zsidó közösség helyzetéről és a közeljövő terveiről. "Ennek kapcsán a Mazsihisz elnöke kiemelte mindazon területeket, ahol közös sikerek szem előtt tartásával fejleszteni lehetne a magyar kormány és a Mazsihisz kapcsolatait" - írták.
Zoom
A tárgyaláson szó esett a nemzetközi zsidó szervezetekkel folytatott "konstruktív párbeszédről" is. E kapcsolatok fontosságát jelzi, hogy a megbeszélésen részt vett Ligeti András, a Zsidó Világkongresszus Európai Ügyekért Felelős Koordinátora, valamint Büchler András, a Mazsihisz vezetőségi tagja, a nemzetközi kapcsolatokkal foglalkozó elnöki tanácsadó is - fűzték hozzá.
A közleményben kitértek arra, hogy a Rumbach Sebestyén utcai zsinagóga teljes körű műemléki rekonstrukciója - a Miniszterelnökség és az Emberi Erőforrások Minisztériuma által biztosított állami forrásból - mintegy 3,2 milliárd forintból valósul meg. A beruházás befejezése idén várható.
Mit keres ott ez tuskó?!
A címben említett tahózás természetesen nem Heislerék részéről érkezett, hiszen ők ezt nem engedhetik meg maguknak. Annál beszédesebbek viszont a fotókat közzétevő Fb-oldalukra érkezett hozzászólások. Mi rögzítettük a jelenlegi állapotot, talán törölnek közülük, talán érkeznek még szaftosabbak is az elkövetkező órákban.
A hozzászólók egy részének az volt a problémája, hogy Szijjártó miért nem tett maszkot a feje búbjára is (talán nem akart megint kipában díszelegni portálunk címlapján, ezt ezúttal sikeresen el is kerülte), de a többségnek mindegy volt, mibe köt bele, hiszen az alapgond nyilvánvaló: hiába hoz akárhány milliárdot, mégis csak egy nyomorult goj, ráadásul a szolgalelkű fajtából, amit még az ellenség sem becsül...
Zoom
Zoom
Zoom
Zoom
A zsidók és a sport, ráadásul a zsidók és a hazafiság... jó, hogy nem Újszövetséget vitt nekik ajándékba