2020. október 28., szerda, Zsálya napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:20 Filmkritika: Szárnyas Fejvadász15:56 A kormány járványügyi intézkedései ellen tüntettek Prágában15:22 A török elnök sérelmezi, hogy az oroszok megszórták bombával a kedvenc terroristáit Szíriában15:02 Operatív törzs: jelentősen emelkedtek a kiszabható bírságok összeghatárai14:42 Müller: folyamatosan nő a tesztelési kapacitás14:31 Korai keresztény templom maradványaira bukkantak a Golán-fennsíkon13:48 Putyin közölte Erdogannal, hogy nem örül a hegyi-karabahi terroristaexportnak13:28 Új rakéták sikeres teszteléséről számolt be az orosz védelmi minisztérium13:02 50 forint segélyt kapott az államtól egy nyugdíjas12:52 Fontos kérdés lehet ez a cseheknél: a képviselőházuk terrorszervezetté nyilvánította a Hezbollah teljes egészét12:34 Oroszországban kötelezővé tették a maszkviselést a nyilvános helyeken12:13 Novák: januártól akár a csok teljes összege felvehető többgenerációs otthonok létrehozására11:50 Kormányzati fellépést követel a Facebook ellen a Mi Hazánk11:33 Egyéves baba meglövése miatt ítéltek el egy 12 éves feka "rappert" Amerikában - nem ez az első ügye11:03 Itt tartunk 2020-ban: Gyurcsány fiatalok közé megy, és nem leköpik, hanem pózolnak vele
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Novák úgy véli, ha Kari Geri megtanulna vezetni, talán nem mázoltatna mindenhova sárga csíkokat

Reklám

A szivárványos zászló helyett egy empátianövelő KRESZ-tankönyvet ajándékoz az autósokat gyűlölő Karácsony Gergelynek a Mi Hazánk, hogy érzékenyítsük egy kicsit a főpolgármestert, s hozzájáruljunk jogosítványának megszerzéséhez, amit többszöri próbálkozására sem sikerült eddig neki. Pedig az igazi autósüldözéshez vezetői engedélyre is szüksége volna - írja közleményében Novák Előd önkormányzati képviselő, a Mi Hazánk alelnöke, alább a folytatás.
Zoom
A főpolgármester hadat üzent az autósoknak, a Mi Hazánk Mozgalom szerint viszont a sávlezárások és a szélsőséges sebességkorlátozások csak növelik a dugókat és ezáltal a légszennyezést; emelkednek a szállítási költségek, így az árak is. Ez nem egy zöld javaslat, inkább sötétzöld gondolat, balliberális ámokfutás. Karácsony Gergely képes volt még a tavaszi kijárási korlátozásban is dugót generálni a nagykörúton, őszre pedig összeomlott közlekedés, ötletelő kapkodás jellemzi a szabályozásokat. Az önkormányzatnak inkább törvényes kötelezettségével, a parkolóhelyek biztosításával kéne foglalkoznia a nagykörúti parkolók megszüntetése helyett, és a metróvonalak meghosszabbítása is szükséges volna.
Az autópályák bevezető szakaszain kilátásba helyezett, 50 km/órás sebességkorlátozás helyett inkább azok ingyenességének visszaállítását kellene szorgalmaznia, és az M0-ásét is, azonban a főpolgármester láthatóan inkább a dugódíjat szeretné megalapozni a torlódások generálásával, hogy újabb sarcot szedhessen.
Karácsony Gergelynek hiányzik egy kereke: az eszement, pl. 20 km/órás sebességkorlátozással még a biciklisekből is szabálysértő gyorshajtók lennének. A balliberális pártok választási programjában nem szerepelt ilyen elképesztő korlátozás, ez a szavazóik átverése, és szakmailag is nonszensz, közlekedéspolitikai zsákutca. Demagóg indoklás, hogy „senki ne haljon meg közúti balesetben”, hiszen azt csak a közlekedés teljes betiltásával lehetne elérni, és a súlyos balesetek okai eddig is inkább az extrém gyorshajtások voltak, a 100-150-nel száguldozókat nem befolyásolja, hogy 50-es vagy 70-es tábla van kint, csak a szabálykövetők életét keserítené meg a főpolgármester.
A gépjárművek műszaki színvonalának fejlődése, pl. az ABS fékrendszer általánossá válása biztosítja, hogy folyamatosan csökkenjen a balesetek száma. Az autók alacsonyabb sebességfokozatban többet fogyasztanak, tehát a sebességkorlátozás növeli a légszennyezést. A kivonulós szolgáltatások, pl. szerelők díja is növekedni fog, ha egy nap alatt kevesebb helyre jutnak el.
Az nem kerékpárút-létesítés, ha sárga csíkkal összemázolnak egy főútvonalat, s elveszik a nagykörút felét azoktól az autósoktól, akik súlyos gépjárműadót fizetnek, illetve az üzemanyagot is sok adó terheli, tehát joggal várják, hogy tudjanak kocsival pl. bevásárolni menni vagy gyermekeiket szállítani, illetve a hűvösebb idő közeledtével is felértékelődik a gépkocsik szerepe.
Honlapunkon és utcai standjainknál aláírásgyűjtéssel tiltakozik a Mi Hazánk Mozgalom Karácsony Gergely autósüldözése ellen, hogy Budapest kiemelt főútvonalain szüntessék meg az úttestre felfestett kerékpársávokat, ezek helyett lehetőség szerint a mellékutcákban létesítsenek mindenki számára biztonságos bicikliutakat!
A Magyar Autóklub kimutatta, hogy átlagosan óránként 125-en kerékpároznak a Nyugati pályaudvar és a Corvin negyed között. A gépjárműveknél ugyanez a szám 1700 körül mozog, ennek ellenére mindkét „fél” egy-egy sávon közlekedik. A számok magukért beszélnek, a helyzet tarthatatlan.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready