"Transznemű pár házasodik Magyarországon, a növekvő homofóbia hazájában" címmel közölt riportot a Reuters Csillag "Tamara" és Angyal "Elvira" esküvőjéről. A két ratyi nem egy törvényi kiskapunak köszönhetően tudott "összeházasodni", hanem éppen egy "transzneműek ellen" (magyarul a család védelmében) hozott törvény miatt.
Zoom
Május 19-én szavazta meg ugyanis a parlament azt a Semjén Zsolt által benyújtott salátatörvényt, amelynek a 33-as paragrafusa híresült el: ez úgy rendelkezik, hogy az anyakönyvi nyilvántartás kizárólag a születési nemet tartalmazza, amely adat nem változtatható meg.
Csillag "Tamara" emiatt férfiként van jelölve a személyi igazolványában, Angyal "Elvira" viszont még meg tudta korábban változtatni a nemét a dokumentumaiban is, így "összeházasodhattak" múlt pénteken Polgárdiban.
A riportban megjegyzik, hogy a friss házasoknak összesen hét gyerekük van (szegény gyerekek... - a szerk.), mert "férfiként is családban éltek". A hét gyerek közül egyedül Angyal fia, Patrik jelent meg az esküvőn, nem nehéz kitalálni, hogy miért.
A cikkben megjegyzik, hogy Magyarországon "egyre gyakoribbak a homofób megszólalások a kormánypártok részéről, és ezek gyakran törvényben is rögzülnek". Erre példa a már idézett 33-as paragrafus is. Idézik Semjén Zsoltot is, aki szerint a házasság szentségéből az azonos nemű párok nem részesedhetnek, és nem is lehet családnak hívni egy családot, ha nem egy nő és egy férfi alkotja az alapját az Alaptörvénynek megfelelően.
"Nem szabadna gyereket adoptálniuk, mert a gyerek egészséges fejlődéshez való joga erősebb, mint a homoszexuális párok joga egy gyerekhez" - mutatott rá korábban a miniszterelnök-helyettes.
(Kuruc.info - Reuters - 24 nyomán)