Négy nappal ezelőtt, ugyanazon a napon három különböző bűncselekményről szóló hír jelent meg a médiában. Az egyik arról szólt, hogy Kazincbarcikán egy ház falába csapódott egy személygépkocsi, majd a kocsiban ülő két személy megtámadta a kiérkező járőröket. Ugyanezen a napon Sajókazán egy egész család támadt a kiérkező rendőrökre, majd ugyanaznap este Miskolcon megerőszakoltak egy szórakozóhelyen egy fiatal lányt. Mindhárom bűncselemény esetében felmerülhet, hogy ezen bűnelkövetőek ugyanahhoz az etnikumhoz, ugyanahhoz a népcsoporthoz, a cigánysághoz tartoztak. Mi a borsodi helyi képviselőinken keresztül tájékozódtunk, így meg tudjuk erősíteni azt, hogy mindhárom esetben cigányok voltak az elkövetők.
Zoom
Néhány példa az amerikai gyakorlatra (a szerk.)
A média, az újságírók és ami sokkal nagyobb probléma: a bűnügyi nyilvántartás, így a rendőrségi közlemény sem tartalmaz semmiféle utalást a bűnelkövetők bőrszínére, származására, ami például azért probléma, mert a miskolci bűnöző esetében csak odáig merészkedik a rendőrségi közlemény, hogy megjegyzik, fekete hajú volt az elkövető.
Zoom
Ezzel szemben az Amerikai Egyesült Államokban egyértelműen feltüntetik a bűnözők esetében a bőrszínt, hiszen sokkal egyszerűbb a lakosság segítségével elkapni egy bűnözőt, ha tudjuk, hogy fekete vagy fehér bőrű. Amerikában a politikai korrektség nem jelenik meg a bűnügyi nyilvántartások vagy a rendőrségi felhívások esetében.
Zoom
A Mi Hazánk Mozgalom azt követeli, hogy Magyarországon is száműzzük a politikai korrektséget a bűnügyi nyilvántartásokból! A rendőrségi közleményekben - különös tekintettel a körözésekre - tüntessék fel a bűnelkövetők bőrszínét és származását!
Zoom
Megkeressük ezzel a kezdeményezéssel a rendőrséget, és amennyiben ennek jelenleg törvényi akadálya van, akkor törvénymódosító javaslatot fogunk benyújtani annak érdekében, hogy Magyarországon a bűnügyi nyilvántartásban és a rendőrségi közleményekben szerepelhessen az elkövetők bőrszíne és származása - írja közleményében Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke.