Bezár!
2021. január 19., kedd, Kenéz napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:28 Rúgott még egy utolsót Trumpba a szenátus republikánus párti többségének vezetője19:14 Peking szerint ők helyesen jártak el járványügyben18:45 Ónos eső veszélye miatt adtak ki figyelmeztetést18:26 A Mi Hazánk azonnali lépéseket sürget a cigánybűnözés felszámolása érdekében18:17 Több mint nyolcvan migráns jutott át Melillába a határkerítésen18:02 Letartóztatták az orosz "ítéletnapi" parancsnoki repülőgép kifosztóját17:30 Meg akartak erőszakolni egy nőt a gödöllői HÉV-en, de ellenállt - kirabolták, betörték az orrát17:11 Pentei-Pfendtner Antal budakeszi jegyző és családjának kálváriája17:03 Németországban sem akarnak véget vetni a zárlatnak16:35 Müller Cecília "rendkívül jól van"15:52 Történetek a kórságokról, a biológiai fegyverekről, a gonosz vírusokról és a még gonoszabb oltásokról15:44 Cigány hagyományápolás Kistarcsán is15:36 Elismerte a Gazprom, hogy meghiúsulhat az Északi Áramlat-2 megépítése14:53 Tibi atya: a Mi Hazánk jelenleg az egyetlen politikai párt, amelyik tesz valamit a kisvállalkozói és a munkásosztályért14:18 GKI: az ország 19 megyéjéből 14-ben országos átlag alatti volt a nettó kereset 2019-ben
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Aláírták a megállapodást a honvédelmi illetményen kívüli juttatásokról

Reklám

Aláírta a megállapodást a jövő évi illetményekről és illetményen kívüli juttatásokról a Honvédelmi Minisztérium és a Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum munkavállalói oldala csütörtökön - közölte az MTI-vel a Honvédelmi Minisztérium (HM).
A dokumentumot Benkő Tibor honvédelmi miniszter, Czövek János alezredes, a Honvédszakszervezet (HOSZ) elnöke, Varga István, a Honvédségi Dolgozók Szakszervezetének elnöke és Hazuga Károly nyugállományú altábornagy, a Bajtársi Egyesületek Országos Szövetségének elnöke írta alá.
A HM közleménye szerint az eseményen a miniszter kiemelte: a megállapodás a katonákról, a honvédelmi alkalmazottakról, a honvédelem ügyéért tevők elismeréséről szól. Benkő Tibor hangsúlyozta: a honvédségi béren kívüli juttatások semmivel sem lesznek alacsonyabbak, mint az idén. Hozzátette: a honvédelmi tárca szerencsés helyzetben van, hiszen példaértékű az együttműködés az érdekvédelmi szervezetekkel.
"A járványhelyzet a Magyar Honvédséget is kihívás elé állította. Azonban mindennek ellenére meg tudtuk őrizni a béren kívüli jutatások korábbi szintjét, és folytatni tudjuk a tavaly elindított négyéves, a honvédelmi alkalmazottakra vonatkozó életpályamodellt. Az ennek részeként meghirdetett 35 százalékos emelés első lépcsőfoka, a 20 százalékos bérfejlesztés már megtörtént, 2022-ig pedig évente 5 százalékkal növeljük a honvédelmi alkalmazottak illetményét" - mondta Benkő Tibor.
A miniszter kitért arra is, hogy összhangban a kormány családvédelmi akciótervével, az idei megállapodás egyik kiemelt pontja a családok támogatása volt. Ennek részeként a teljes állomány számára 50 ezer forintos nevelési támogatásról döntöttek. Emellett a katonák és civil dolgozók számára - születési támogatás keretében - gyermekenként bruttó 200 ezer forintot biztosít a tárca.
Benkő Tibor a tárca idősügyi politikájáról elmondta: a kormány stratégiáját támogatva az Obsitos programmal sikerült megadni a nyugállományú katonáknak azokat a kedvezményeket, amelyek eddig csak az aktív állomány számára voltak elérhetők.
Az érdekképviseletek nevében Czövek János mondott köszönetet a gördülékeny együttműködésért, és kiemelte: az idei megállapodás túlszárnyalta a 2019-ben megállapított béren kívüli juttatások kapcsán elért eredményeket. A HOSZ elnöke hozzátette: bíznak abban, hogy az elkövetkezendő időszak is számos alkalmat kínál majd arra, hogy további intézkedésekkel segíthessék a katonákat és a honvédelmi alkalmazottakat, különös tekintettel a lakhatási támogatások bővítésére.
A Honvédelmi Érdekegyeztető Fórum tagjai köszönetet mondtak a járvány elleni védekezésben résztvevő katonák és civilek kitartó és áldozatos munkájáért - olvasható a HM közleményében.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Állítólag növekszik az oltási kedv hazánkban, kampányt is indít a kormány. Ön kérte már, vagy kérni fogja az oltást?
» Igen» Nem» Még nem tudom, de meggyőzhető vagyok» Még nem tudom, de inkább nem

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready