Miután Vona Gábor is (bár neki ehhez aztán nincs semmi joga) megrökönyödött a Jobbik legutóbbi keresztényellenes fotómontázsán, úgy tűnik, még sötétebb fellegek kezdenek el gyülekezni a szélkakas párt feje felett. Bár azért tegyük hozzá, a történet inkább a humor kategóriájába kívánkozik. De lássuk.
„Friss, rendkívüli hír! Fontos! Megérkezettek a romák követelései az ellenzéki összefogással kapcsolatban.” – adja hírül a Roma Szociáldemokrata Párt.
Zoom
Fotók: Huszti István / Index
Figyelem, az idézeteket minden esetben változtatás nélkül közöljük, tehát nem javítjuk azon eseteket, mikor derék roma polgártársainkat térdre kényszerítette a nyilvánvalóan kirekesztő, rasszista magyar nyelv.„A romák saját roma minisztériumot, listás befutó helyeket követelnek, mint fogalmaznak " saját minisztérium , saját magunk akarunk dönteni a saját sorsunkról, ne mondják meg nekünk mi a számunkra jó és rossz továbbá két „roma” hely az első húszban, a pártok közös listáján, akiknek személyét a roma társadalom szavazza meg az előválasztások alkalmával.” – követelik dörgedelmesen.
Majd rátérnek a Jobbikra, ugyanis ők biztosítékokat kérnek.
„A Jobbikkal való együttműködés jogos félelmet kelt a roma népünk családjaiban, ezért garanciákat kérünk a saját roma minisztériumon és a két képviselőhelyen kívül azt, hogy a Jobbik nem szólhat bele a roma ügybe, továbbá azok a személyek sem, akinek a múltjában bármiféle kötődése volt náci, fasiszta, bőrfejű, hungarista elemekhez .”
Hűha, most lesz baj a Jobbik háza táján. Egy befutó helyet talán ki tudnak még csikarni Gyurcsány Ferenc kegyes jóváhagyásával, de vajon mi lesz, ha a „roma népünk családjai” követelésére azt mégis inkább nekik adja? Erre mondják, van baj, rendesen…
Zoom
„Ezek a követeléseink az ellenzéki erőktől , mivel túl lépte az idő magát. Megszűnt az , hogy a roma népünk a nagy semmiért hatalomba segítsen olyanokat, akik később a történelmi tapasztalatok szerint semmibe veszik a roma népünket. Elég erősek vagyunk ahhoz , hogy ha követeléseink nem teljesülnek , megszervezzük magunkat és elkezdjük a népünk politikai kormányzati hatalomba való emelését. A roma népünkért !” – zárul a közlemény.
Bizony, ehhez nem sokat lehet hozzáfűzni. Talán Jakab Péter és kreatív csapata azzal menthetné némileg magát, ha adományozna nekik jelképesen egy Kazinczy-díjat…
Zoom
Az általunk megkérdezett romológusok szerint a "Kép Internet. Alfahír" rész azt jelenti, hogy a fotó a világhálóról származik, azon belül pedig az Alfahír nevű oldalról. Ami mellesleg pont a Jobbik propagandaoldala, de belátjuk, hogy ez már túlságosan összetett problémafelvetés a roma nép családjait képviselő szociáldemokraták számára...
Lantos János – Kuruc.info