Alkalmazottként jelentené be a vendégeit egy debreceni vendéglős, mert így a szabályok szerint jogszerűen tartózkodhatnak az üzlethelyiségben. Már meg is hirdette az állásokat a különböző pozíciók betöltésére: biliárdasztal-tesztelésre keresnek 6-8 főt, a legnagyobb létszámban 30-40 fő erejéig pedig sörpad-tesztelőket vesznek fel.
November 10-én volt utoljára nyitva az egyik debreceni szórakozóhely, amelynek tulajdonosa azt mondta, a vendégei már nagyon várják a nyitást. Mivel a vállalkozó tartalékai elfogytak, muszáj valahonnan bevételt szereznie. Ezért találta ki, hogy alkalmi munkavállalóként felveszi a vendégeit dolgozni.
A tulajdonos azt is elmondta, hogy ha megvalósulna az ötlete, várhatóan megbüntetnék, ám a bírságot nem tudná kifizetni. A vendégek szerint már nagyon jó lenne ismét összeülni.
A presszó tulajdonosának ötletét mások is végiggondolták. Voltak olyan javaslatok, hogy a kisebb kocsmák üzemeltetői adják vissza az engedélyeiket, és tíz főig szervezzenek magánrendezvényeket, mert a jogszabály ezt engedélyezi - hangzott el az ATV híradójában.