Bezár!
2021. április 22., csütörtök, Csilla, Noémi napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
21:55 A brit légierő négy vadászgépe érkezett járőrszolgálatra Romániába21:37 Balázs Klári elismerte a 40 éven át gyümölcsöző lopást, az izraeli zeneszerző 200 ezer dollárt követel21:11 Csehszlovák szolidaritás: a felvidéki kormány is kiutasít három orosz diplomatát20:57 A Gyurcsány-terv20:35 Brit tudósok: a kevés alvás növeli a demencia kockázatát20:14 A WHO és az EMA május 10-től vizsgálja a Szputnyik V gyártási eljárását19:46 Már nem a Covid-19 számlájára írják a vezető halálozási okot Angliában19:24 Szénfelhasználása csökkentésébe kezd 2026 és 2030 között - ígéri Kína19:03 Autókölcsönzés cigány módra - még a katalizátor is megmarad18:51 Kivizsgálták Navalnijt, és felszólították, hogy fejezze be az éhségsztrájkot18:23 Palesztin kormányfő: az izraeli kormány minden létező eszközt felhasznál, hogy beavatkozzon a választásokba 18:00 Putyin kész Moszkvában fogadni Zelenszkijt17:48 Magánzárkában őrzik a zsidó-néger bosszúhadjárat legújabb áldozatát, de "legalább" félóránként megzavarják17:22 Lapértesülés: Biden az örmény népirtás elismerésére készül16:56 Kiszivárogtak az államtitkár szavai: "a magyar egészségügy nem élné túl a negyedik hullámot"
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Cigánybűnözés :: :: Hozzászólások

Haláltábor, kazkamra, terror hely - áramot vezettek egy borászat kerítésébe Olaszliszkán, háborognak a cigányok, mert nehezebb lett a lopás

"Olaszliszkán 4 méteres falat emeltek a romák és a gádzsók közé! A falba áramot vezettek" - tették közzé "roma jogvédők" a Facebookon, videókkal is alátámasztva állításukat. A felvételeken valóban egy épület tövében magasló szürke fal látható, amelynek tetején villanyvezetékek futnak végig, rajta "Vigyázat" feliratú figyelmeztető táblákkal - írja az Euronews.
Ugyancsak a Facebookon jelent meg a World Roma Federation (WRF) tiltakozása és petíciója a "gettósítás" és az Emberi Jogok Egyetemes Nyilatkozatát sértő "szegregáció" ellen. Érdemes elolvasni:
 
Zoom
A hozzászólások is "újabb holokausztot" gyanítanak:
 
Zoom
Zoom
Zoom
És a valóság
Az Euronews elérte Olaszliszka polgármesterét, aki közölte: az önkormányzatnak semmi köze nincs ehhez az ügyhöz, sem a falról, sem az elektromos kerítésről nem a testület döntött. Kerekes Attila szerint ráadásul
nem is a szegregátum van körbekerítve hosszú évek óta, hanem a szomszédos borászatot keríti el a fal, vagyonvédelmi okokból.
"Nem ok nélkül döntöttek így" - közölte a polgármester, ugyanis a telepről
rendszeresen jártak át lopni a borászat területére, volt, hogy a fal sem volt akadály: csákánnyal vágtak bele lyukat.
"Úgyhogy igen, a cég ezt megelégelte és letárgyalta az Émásszal, elektromos áramot vezettek be a kerítésbe, de az csak csap és üt, nem öl. Ráadásul tábla is felhívja erre a figyelmet" - mondta Kerekes Attila, aki egyébként úgy tudja, az elektromos kerítés is már hónapok óta működik.
Emberi jog a lopás szabadsága
Sztojka Katalin "roma jogvédő" is úgy tudja, egy borász cég van a szomszédban, de "ez még nem magyarázza a falra hirtelen felhúzott kerítést, benne a 380V-os árammal". Sztojka vizsgálódik a helyszínen, és elmondása szerint feljelentést kíván tenni az ügyben.
Kiss Anikó, a "mélyszegénységben élőket" segítő Szociális Csomagküldő Mozgalom alapítója az Euronewsnak elmondta: már három éve, amikor adományúton járt a Dankó utcában, feltűnt neki a fal, de csak most tájékoztatták arról, hogy a tetején lévő vasakra elektromos kerítést húztak. Mint mondta, a "nyilvánvaló emberi jogi és arculati vonatkozáson túl" az alapzat és támaszték nélküli fal műszakilag is elfogadhatatlan, veszélyes. Az is kérdés, hogy ki hagyta jóvá az elektromos kerítést, és ki szolgáltatja az áramot hozzá.
Frissítés: Órsós Britniszpírsz és Kanalas Kimirájkönen - egy kis derű estére
Szépen gyűlnek az aláírások (már 18 van), és a nagyszerű roma társadalom legjobbjai adták a nevüket a fent említett kazkamra-ellenes petícióhoz:
Zoom
ZoomFriss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready