Megöltek két idős embert Kislángon, a rendőrök a bejelentést követő egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletes szóvivője vasárnap az MTI-vel.
Szemerei Péter elmondta: vasárnap reggel 6 óra 45 perckor érkezett bejelentés a rendőrségre arról, hogy egy férfi hiába kereste ismerősét Kislángon, ezért otthonához ment, ahol a földön vérnyomokat talált.
Zoom
Helyszínelés Kislángon (kép: Police)
A rendőrök a helyszínen egy nő és egy férfi, egy idős házaspár holttestét találták meg, halálukat idegenkezűség okozta - tette hozzá.
Az adatgyűjtés után a nyomozók egy órán belül elfogták a feltételezett elkövetőt, egy 26 éves férfit, aki ellen emberölés gyanúja miatt indult eljárás.
(MTI)
Frissítés: Sonkalopáson érték a gyilkost - egyik idős áldozatát szinte feldarabolta
Fejszével, késsel, vascsővel ölhettek meg két idős embert a Fejér megyei Kislángon, a Deltahírek információi szerint holttestükre egy aknában találtak rá vasárnap reggel.
Zoom
Kép: Deltahírek
A lap úgy tudja, a házaspár
sonkalopás közben érte tetten a gyilkost, aki nem habozott, azonnal a két idős emberre támadt.
Úgy tudják, az elkövető vascsövet, kést és baltát is használt a bűncselekmény elkövetéséhez,
egyiküket szinte feldarabolta, majd a holttesteket egy aknába dobta.
A helyszíni szemle és a nyomozati cselekmények még folyamatban vannak.
2. frissítés: helyi olvasónk levele az eset hátteréről
Mint tudvalevő, egy idős kort tisztességben elérő magyar házaspár esett áldozatul Kislángon... de kinek is?
A hatóságnak nevezett végrehajtó szervezet még hónapokig, évekig fog nyomozni az ügyben, szakértők és ellenszakértők lesznek kirendelve. Nem sommás véleményt szeretnék írni, hanem olyan tényeket, amiket mindenki ismer itt, Kislángon.
A gyilkos, hiszen mindenki erre kíváncsi, egy félkegyelmű fiatal magyar felnőtt. (Mint később kiderült, ez tévedés, részletek itt - a szerk.) Nem az ő személye a fontos, több mint valószínű, nem ő találta ki, mit és miért tegyen, hanem az a kör, amely hozzásegítette a tettéhez. Nézzük kik is ők!
Dankó család. Csicskáztatásból, emberkereskedelemből élő család. Igen, cigány család. Fő tevékenységi körük: szellemileg fogyatékos, gyenge akaratú magyar emberek felkutatása, magukhoz édesgetése, esetleg megvásárlása az eredeti családjuktól. A recept egyszerű: végy egy fogyatékost, dolgoztasd, vedd el a megtermelt jövedelmet/javait, szórj egy kis alamizsnát, és jól élsz! Növeld a rabszolgáid létszámát, annál jobban élsz. Hogyan vezethetett az ő tevékenységük a végzetes halálesethez? Biztos, hogy ez a szellemileg visszamaradott férfi önszántából kezdte el fosztogatni a környező füstölőket élelmiszer után kutatva, vagy küldték? Tudom, hogy több helyen is próbálkozott. Volt, ahonnan vitt, volt, ahova nem tudott bemenni. A gyilkosság éjszakáján is. B. Pista bácsi több mint valószínű annak köszönheti az életét, hogy nem hallotta, vagy nem mert kimenni a szöszmötölésre akkor éjjel. Több mint valószínű, nem önszántából ment, hanem küldték, kényszerítették..
Rendőrség. A falunkban 3 aktív szolgálatot teljesítő rendőr lakik. Inaktív állományban (leszerelt), de itt lakó, 2 fő van. 1 fő elköltözött a mellettünk lévő településre, ahol a rendőrőrs is van. A Dankó család viselt dolgai köztudottak. Nem hónapokkal, évekkel, hanem évtizeddel ezelőtt kezdték. De említhetném az Iván család felcseperedő gyermekeinek ügyét, amit csak hónapok alatt sikerült nagy nehezen megoldani. Köztudott, hogy a rendőrség nem indít csip-csup ügyekben nyomozást. Amennyiben lehet, lebeszélik az embert a feljelentésről. Ha meg is történik a feljelentés, ki fogja bebizonyítani, hogy az asztalon lévő kolbász az én füstölőmből származik? Senki. A kutyát sem érdekli. Láttuk, hogy hova vezet a rendőrség ilyen irányú hozzáállása. Emlékezzünk a "borosgazdára" vagy az uborkáját féltő öregúrra! Hát itt a következő díszes bizonyítványt lehet magyarázni. Az, hogy esetleg nem kaptak előtte bejelentést a lopásokról, még jobban aláhúzza a rendőrség és a lakosság közti bizalomvesztést.
Önkormányzat. Ő az igazi bohóc ebben a szerepleosztásban. Semmilyen eszközzel nem rendelkezik. Nem tudja a lumpen elemek beszivárgását megakadályozni. Az elhagyott házakat fel kellene vásárolnia, megakadályozandó kétes egzisztenciájú emberek beszivárgását a közösségbe. Az önkormányzat pénz hiányában nem képes erre. Normális életvitelre sem képes szorítani olyan családokat, ahol ezt a közegészségügy is indokolná. Hatalom és pénz nélkül néz szembe a kihívásokkal, amik már évekkel korábban átcsaptak a feje felett.
Vona Gábor. Igen Gábor, te is felelős vagy ezért. Egy működő, fejlődő pártot kidobtál az ablakon. Elhajítottad azt a szervezetet, aminek most itt kellene lennie. De nem most, hanem évekkel korábban, hogy elüldözhessük azt, amit törvényileg nem lehet. A Te feladatod lett volna ezt levezényelni. "Megméretett és könnyűnek találtatott", mert kevés volt az akarat. Tudom hogy betiltották a Gárdát, az egyenruhát, a szervezetet, meg mindent, amit be lehetett tiltani. Volt már ilyen a történelemben, nem is olyan régen. Ott, akkor, ők megoldották. Nézd meg, miért kiáltanak a kislángi emberek! Nézd meg az asszonyok tettrekészségét.... Szóval szégyelld magad, Gábor, hogy elvettél egy reményt. Egy senkiházi vagy, "tüske a nemzet talpában".
Tisztelt olvasó, őket tartom felelősöknek a két idős magyar elvesztéséért. Kérlek benneteket, hogy írjatok erről a sajnálatos esetről, mert különben a törvényhozás, a hatalom cserben hagy minket. Nyomást kell, és tudunk is gyakorolni! Muszáj! Már csak a két lélek miatt is! Egy szuverén államnak készen kell lennie a törvénykezésen kívül eső cselekmények kezelésére is. Ha nem teszi, cserben hagyja az állampolgárait.
Egy kislángi kisember