2021. július 31., szombat, Oszkár, Bató, Ilona napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:47 Buszrobbantással jelezték az iszlamista fiúk Szomáliában, hogy nem szeretnek focizni22:26 Nyolcvan kilogrammos kék zafírt találtak egy Srí Lanka-i drágakőbányában22:05 Az iraki kormány közölte: nem tudja megakadályozni, hogy a "turisták" Fehéroroszországba utazzanak21:31 Ábrahám Barnabás a kuruc.infós munkásságáról: büszkeséggel tölt el e széles és kitűnő olvasótábor21:06 Ne engedjük, hogy demoralizáljanak!20:38 A bolgár elnök ismét a Van Ilyen Nép pártot bízta meg kormányalakítással20:16 Meteorológiai szolgálat: egy-két napon belül vége a hőhullámnak19:43 Szijjártó: ismét lesz magyar űrhajós19:27 Gaudi a Facebook-oldalának "kilövéséről" és a kiszabadult két székely hazafi ügyéről18:53 Több mint öt év börtönt kapott a "brightoni macskagyilkos"18:27 Templomi rongáló ellen indult eljárás Lentiben18:02 Varsó szerint is módosítani kell a lengyel bíróságok EU által bírált fegyelmi rendszerét17:41 Óvszerrel "javította meg" a kajakját egy ausztrál versenyző17:06 Von der Leyenék nagyon elszólták magukat: a cigányok védelmében ellenzik az etnikai alapú profilalkotást16:43 Több jármű kapott lángra egy belvárosi mélygarázsban Budapesten
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország :: :: Hozzászólások

Végre igazán kicsi lehet Kovács László: a fiatal felesége berakta egy öregotthonba

Reklám

A 81 éves Kovács László volt az MSZP elnöke, három kormányban is betöltötte a külügyminiszteri posztot, majd hosszú éveken át az Európai Bizottság adóügyi biztosi posztját is betöltötte. A nőket igencsak szerető politikus első felesége halála után, 2015 nyarán újranősült. Egy nála jóval fiatalabb hölggyel, Mónikával kötötte össze az életét. Úgy tűnt, nagy a szerelem, a nő a frigy előtt egy fiút is szült Kovácsnak: a kis Lacika most 10 éves, tehát a vén komcsinak kb. dédunokája lehetne. Bár az utóbbi időben a volt külügyminiszter nem nagyon mutatkozott a nyilvánosság előtt, azt gondolta mindenki, jólétben élvezi tisztes nyugdíjas éveit, szerető családja körében. De nem ez a helyzet.

Ez a "kis hölgyike" intézte el az öregecskedő elvtársat
A Blikk ugyanis olyan, több forrásból is megerősített információkhoz jutott, miszerint a veterán szocialista politikus már egy fővárosi idősek otthonában lakik. Amikor tárcsázták a volt külügyminisztert, elfoglaltságára hivatkozva visszahívást ígért. Ez meg is történt: fél órával később már jókedvűen újságolta, a hír igaz, majd kedélyesen a Kisvárda futballcsapatáról kezdett mesélni, ám költözésének körülményeiről nem árult el részleteket.
Kovács László új otthona egyébként a főváros egy csendes, nyugodt, zöldövezeti részén fekszik. A pártelnök kiemelt ellátásban részesül, az intézmény vezetői és a személyzet lesik minden kívánságát. Egy egyágyas, fürdőszobás apartman az övé, ahol szinte szállodai körülmények között élhet: a liftes épületnek csodálatos, ősfás parkja van, napi háromszori étkezést biztosítanak számára, takarítják a szobáját, mosnak, vasalnak rá, igény szerint be is vásárolnak neki.
Az intézmény tájékoztatója szerint több millió forintot kell fizetni itt egy lakásért (ami nem örökölhető), és ehhez jön még havonta körülbelül 160 ezer forint térítési költség. Emellett egyéb szolgáltatásokhoz is hozzájuthat a bentlakó, de ez már pluszpénzbe kerül: van fodrászat, manikűr, pedikűr, kozmetika és ebédre is vendégül láthat itt bárki egy barátot, ismerőst vagy családtagot, bár ezek a lehetőségek most, a járványhelyzetben szünetelnek.
A bulvárlap megkereste Kovács László néhány párttársát is, ám leginkább ilyesféle válaszokat kaptak: „Nagyon rég beszéltem Lacival, nem tudom, mi van vele”. Feleségét és lányát is szerettük volna megkérdezni, de nem értük őket utol.
Kovács a Magyar Szocialista Párt alapító tagja, tizennyolc éven át volt országgyűlési képviselő. Külügyminisztere volt a Horn-, a Medgyessy- és a Gyurcsány-kormánynak is, ezután pedig az Európai Bizottság adó- és vámügyi biztosa lett. 2010-ben újra a belpolitika felé fordult egy ciklus erejéig, parlamenti képviselőként, egyben a párt alelnökeként működött. 2014-ben már semmilyen politikai posztért nem indult, legutóbbi, az Indexnek adott interjújában azt mondta, olykor még kikérik a tanácsát a pártban, de úgy látja, ennek sok foganatja nincs.
Frissítés: Horn Gyula útján Kovács elvtárs is? - A "menyecske" nem örül a róluk szóló híreknek
Az MSZP alapítója, Kovács László családja azt kéri, hogy a sajtó tartsa tiszteletben a magánélethez fűződő jogaikat. Kovácsné Lucza Mónika, az egykori külügyminiszter felesége szerdán azt közölte az MTI-vel, hogy az egyes médiumokban szerdán megjelent hírekre válaszként "családunk nevében arra kérem a sajtó képviselőit, hogy tartsák tiszteletben a magánélethez fűződő jogainkat. Férjem évek óta nem közszereplő, nem része a napi politikai életnek" - emelte ki.
Hozzátette, hogy a férje egészségi állapota folyamatos orvosi ellátást igényel, nyugalomra van szüksége. A család igyekszik mindent megtenni gyógyulása érdekében, napi kapcsolatban vannak vele.
"Sem most, sem a jövőben nem kívánunk semmilyen formában nyilatkozni a sajtónak, ezért kérem, hogy ne keressenek, ne zaklassák se a férjemet, se családunk tagjait. Különös tekintettel kiskorú gyermekünkre, akit szeretnék megóvni a szenzációhajhász cikkektől, írásoktól, beszámolóktól" - hangsúlyozta Kovácsné Lucza Mónika. Hozzátette: minden esetben megteszik a jogi lépéseket, ha bármelyik médium megsérti az alapvető emberi jogaikat.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready