Bezár!
2021. május 15., szombat, Zsófia, Szonja napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:48 A román gúnyhatáron is elfogadják a magyar védettségi igazolványt - de igazolni kell azt is, hogy a második oltás után eltelt tíz nap23:31 Oroszország haragosainak listájára került fel az Egyesült Államok és Csehország23:12 Nyugalmazott tábornokok kifogásolják Biden fizikai és szellemi képességeit22:59 Antiszemita röplabda: a női válogatott újabb Izrael-veréssel jutott ki az Eb-re22:43 Átlátszó-számítás: felülmérik a hivatalos adatok a koronavírus áldozatainak számát, nem igaz, hogy mi teljesítünk a legrosszabbul22:30 A gyilkos négerek ellen nem sokat érnek a korlátozások Dél-Afrikában - csak romlott a statisztika22:15 A kazahsztáni szajgák sem jártak jobban a villámcsapással, mint az indiai elefántok22:01 Újabb ellenzéki hírportálból lett külföldi ügynök Oroszországban21:42 Zsidóféltésből tiltottak be egy palesztinbarát tüntetést Franciaországban - a bíróság egyetértésével21:21 "Mi csak a magyar szolidaritásra építhetünk" - szja 1%-okat kér a Nemzeti Jogvédő Szolgálat21:07 Ha ég a ház ötemeletnyi zuhanás meg sem kottyan egy macskának20:38 Tizennyolc év börtönt kapott egy állítólag szivárogtató fehérorosz katonatiszt20:35 Van, ahol nem álltak ki "bátran Izrael mellett"20:13 Moszkvai pátriárka: az abortusz helyett a gyermek egyházi gondoskodásba adása lenne a megoldás19:55 Az EU is elítéli a Hamászt, és most nagyon aggódik a tagállamokban a bevándoroltatásnak köszönhető antiszemitizmus miatt
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Koronavírus :: :: Hozzászólások

"Belépés csak magyaroknak!" - Toroczkai így teszteli, hogy diszkriminatív-e a védettségi igazolvány

– Az Alkotmánybírósághoz fordulunk a védettségi igazolvány miatt, én magam is alkotmányjogi panaszt fogok tenni, az alkotmánybírósági törvény 26. paragrafusának második bekezdése szerint, és arra kérek minden magyart, hogy tegyen hasonlóan, hiszen bármelyik magyar állampolgár megteheti ezt, aki úgy érzi, hogy alapjoga sérült – jelentette ki Toroczkai László.
Zoom
A Mi Hazánk elnöke úgy érzi, hogy az alapjogaik sérülnek azzal a védettségi igazolvánnyal összefüggésben, amely egyébként is nagyon sok vitára ad okot. Kérdésnek tartja, mennyire véd ez minket, mennyire állítja meg a koronavírus terjedését. Az viszont álláspontja szerint egészen biztos, hogy diszkriminatív, mert nem lehet emberek tömegeit kényszeríteni arra, hogy beoltassák magukat olyan oltásokkal, melyekről még a tudósok is vitatkoznak, írja a Magyar Jelen.
– Bízom benne, hogy az alkotmánybíróság megszünteti azt a diszkriminatív helyzetet, amelyet a védettségi igazolvánnyal Magyarország kormánya tett – fogalmazott.
– Ha már itt tartunk, teszek egy alkotmányjogi kísérletet. Ma reggel ugyanis Ásotthalmon, ahol polgármesterként dolgozom, kihelyeztem egy táblát a jótékonysági központ bejáratára, és erre a táblára azt írtam ki, hogy belépés csak magyaroknak. A helyzet az, hogy elsősorban magyaroktól kapunk adományokat, bútorokat, ruhákat, mindenféle hasznos tárgyat adunk a rászorulóknak – folytatta Toroczkai.
Elmondta, hogy az elmúlt hetekben a környéken felbukkantak ukrán és román állampolgárságú cigányok, akik idénymunka miatt vagy más célból érkeznek a környékre, és buszokkal rohamozták meg az eddig nagyon jól működő jótékonysági központot, és vittek mindent, amit értek.
– Így aztán értelemszerűen kevesebb ruha vagy bútor jut az ásotthalmi magyar rászorulók részére – mutatott rá a polgármester.
– Ezért én úgy döntöttem ma reggel, hogy kiírom az épület bejáratára, és el is rendeltem, hogy ne engedjenek be idegeneket a jótékonysági központunkba, és ez egyúttal egy alkotmányjogi kísérlet a magam részéről, kíváncsian várom, hogy különböző jogvédők, vagy akár a magyar kormányhivatal felszólít-e arra, hogy szüntessem meg a diszkriminációt – fogalmazott.
– Ugyanis ha a védettségi igazolvány nem diszkriminatív, akkor az én táblám sem az, hiszen én is különbséget teszek emberek között, ez körülbelül ugyanolyan, hogy van-e védettségi igazolvány valakinél vagy, hogy magyar-e, kíváncsian várom a fejleményeket – zárta gondolatait.Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready